HEERHUGOWAARD - Het is Reiger Boys zaterdagmiddag niet gelukt om de koppositie van OFC over te nemen. Op eigen veld ging de ploeg van trainer/coach Wesley Visser ongelukkig onderuit tegen de Oostzaners. OFC had weliswaar het betere van het spel, en de beste kansen, maar de thuisploeg werd op cruciale momenten benadeeld door beslissingen van scheidsrechter Willems.

In het eerste kwartier liet de thuisploeg in ieder geval meer zien dan een week eerder in negentig minuten bij Hellas Sport (0-0). Met de wind in de rug ging de ploeg voortvarend van start al moest ook keeper Guus van Wetering in de openingsfase al eens handelend optreden om een snelle achterstandte voorkomen. Nu viel de goal aan de andere kant en de wijze waarop Martijn Grooff zijn directe tegenstander uitspeelde en via de onderkant van de lat raak schoot was fraai: 1-0. Door de storm op Sportpark De Wending was het voetbal bij vlagen slordig, al werd er door beide teams volop strijd geleverd. Na het sterke begin van Reiger Boys kwam OFC steeds beter in de wedstrijd. De ploeg van trainer Wessel Colijn kent een ongekend sterke competitiewedstrijden met vijf overwinningen waarin liefst 30 keer gescoord werd. Tegen Reiger Boys gebeurde dit in de eerste helft dan weliswaar nog niet, maar het tweede bedrijf zou anders lopen, mede door discutabel optreden van de arbiter.

OFC begon al sterk na de pauze door na een paar minuten de bal keihard op de lat te koppen. In de 66e minuut maakte de tot dan prima fluitende Willems een onbegrijpelijke beslissing door een onschuldige handsbal met een strafschop te bestraffen. Khairi benutte het buitenkansje door de bal achter Van Wetering te schieten en aangezien hij dit een paar minuten later weer deed door een voorzet op warde te schatten waren de rollen ineens omgekeerd. Kort hierop kroop de thuisploeg door het oog van de naald toen ook Lulaj de lat raakte. Reiger Boys, waar aanvoerder Pascal Kabalt in de rust geblesseerd was uitgevallen, ging uiteraard op zoek naar de gelijkmaker, maar werd opnieuw tegen gewerkt door de arbiter toen Daan de Vries binnen de zestien werd gevloerd. Tot ieders verbazing werd er nu geen strafschop gegeven en uit de daarop volgende aanval negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent van Reiger Boys terwijl er overduidelijk twee man buitenspel liepen en kon Tijmes de 1-3 maken daarmee de wedstrijd beslissend.

Ondanks de nederlaag behoudt Reiger Boys de tweede plaats al is de achterstand op OFC opgelopen naar vijf punten. Volgend weekend gaat Reiger Boys op bezoek bij DVC Buiksloot. Koploper OFC zal dan DEM ontvangen.

WEST I ZATERDAG 3e KLASSE A

Reiger Boys - O.F.C. (1-3)
11. Martijn Grooff 1-0
66. Rouchan Khairi 1-1
69. Rouchan Khairi 1-2
90. Cedric Tijmes 1-3