DEN HELDER Voor de vijfde keer op rij heeft Reiger Boys geen overwinning kunnen behalen. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was enorm. Voor rust bracht de Heerhugowaardse ploeg zichzelf in moeilijkheden, al werden deze na rust hersteld, 2-2.

Met een waslijst aan geblesseerden koos Reiger Boys voor een 4-4-2 systeem. Onder meer Mick Leijdeckers, Bert Inecia, Timo Krab en Sam Beunder waren niet van de partij. Het systeem wat door Wesley Visser in de voorbereiding richting de ontmoeting met HCSC uitvoerig werd getraind, leverde allesbehalve succes op. Mede door een teleurstellend optreden van Diederik Luiken, wat behoorlijk wat frustratie bracht bij Visser. “We hebben dinsdag en donderdag op het spelsysteem getraind. Als hij dan als links-, of rechtsbuiten gaat spelen en zijn mannetje bij 2-0 laat lopen, en zijn afspraken niet nakomt dan moet je het een keer voelen, vandaar de wissel” licht de oefenmeester terug op de keuze om Luiken vier minuten voor rust naar de kant te halen. In die fase stond de ploeg al 2-0 achter. Nadat Encho Margaritha in de 29e minuut voor de 1-0 zorgde, kon Jordi Nuijens acht minuten voor rust de 2-0 binnenschieten na slordig balverlies bij de Heerhugowaarders.

Miscommunicatie
Op basis van de eerste helft, die op de openingsfase na voor HCSC was, leek Reiger Boys geen doelpunt te kunnen maken. Totdat de Helderse formatie meehielp door de bal in eigen doel te werken. Een voorzet van de rechterkant werd door verdediger van Veen terug gekopt, terwijl doelman Janki al was uitgekomen. Tergend langzaam rolde de 2-1 binnen waardoor de geelhemden mochten hopen op een spannende tweede helft. Visser: Zwaar teleurgesteld in de eerste helft. Je maakt afspraken en die worden totaal niet nagekomen. Ik ben behoorlijk boos geworden in de rust”.

Wereld van verschil
De keuze van Wesley Visser om van 4-4-2 terug te schakelen naar het vertrouwde 4-3-3, bleek een juiste beslissing. “Daarna herstellen we het en gaan we echt voetballen. We stonden gewoon beter” aldus Lars Apeldoorn. De verdediger weet echter ook het pijnpunt van zijn ploeg. “We komen moeilijk tot scoren. Daar moeten we echt beter in worden”. Het scoren lukte Reiger Boys na rust nog eenmaal, waardoor een punt werd behaald. Ilco van der Hel kon na een vrije trap van Bilal El Abdouni de bal binnen tikken. “Een terecht gelijkspel. Alleen als je dan zo begint, en je maakt afspraken om na te komen en dat gebeurd dan gewoon niet. Daar ben ik pissig over”.

HCSC: Janki. Visser, van Veen, van Steen, Lacroes. Provily, Dalmaijer, Margaritha, Nuijens (Raap/45). Swart, Kuurman (Woortman/75)

Reiger Boys: Van Wetering. Rock, Kabalt (Van Dekken/45), Apeldoorn, Blind. Luiken (de Vries/41), Vu, Kuiken (Pichotte/86), El Abdouni. Lopez, Van der Hel.