HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest vrijdagavond een knappe, verrassende, maar desondanks terechte zege geboekt op landskampioen TPP Rotterdam. Kort na de rust scoorde de Heerhugowaardse formatie tweemaal en dat bleek voldoende voor de overwinning.

De ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst begon scherp aan de wedstrijd. 'We waren veel in balbezit, sterk in de duels, alleen ontbrak het telkens in de eindpass, zo verklaarde aanvoerster Dominique Verweij na afloop.

Pal na de rust lukte dat echter wel met twee treffers van de jonge talenten van Reiger Boys. Met een punter bracht Zoyla Barendse de ploeg op voorsprong, en even later wist Jaimy Visser goed druk te zetten op Suzanne Bakker waarna de pas 15-jarige Floor Spaan alweer haar vijfde treffer van het seizoen maakte.

TPP van coach Sharon van Zadelhoff-Bakker probeerde hierna de bakens te verzetten door met een meevoetballende keeper te spelen. 'Na een time-out pakten wij dit echter goed op door met z'n allen keihard voor elkaar te werken', aldus Verweij. 'Zij kregen ook wel kansen, maar onze keepster Jacky Reus was de absolute uitblinker vanavond en met een aantal goede reddingen hield zij ons op de been'.

De aanvoerster vertelde supertrots te zijn op de teamprestatie. 'Dit hebben we vanavond met z'n allen zeer goed opgepakt en met dit jonge team zit er nog zoveel rek in waardoor ik verwacht dat er nog mooie dingen staan te gebeuren.'

ZAALVOETBAL EREDIVISIE VROUWEN

Reiger Boys/Woest - TPP Rotterdam 2-0 (0-0)
21. Zoyla Barendse
22. Floor Spaan