HEERHUGOWAARD - Voor Reiger Boys 1 is het seizoen in mineur geëindigd. De ploeg van trainer/coach Wesley Visser zakte de laatste weken door de ondergrens, en verloor ook de laatste wedstrijd van het seizoen tegen ZCFC (1-3). Reiger Boys VR1 wist directe degradatie nipt te ontlopen. De dames verloren hun laatste duel van de competitie, maar omdat ook de concurrentie verloor mag men zich nog via de nacompetitie weten te redden.

Reiger Boys - ZCFC (1-3)

Veel valt er niet te vertellen over deze wedstrijd des keizer baards. Reiger Boys deed lang mee om de prijzen, maar weet sinds een week of drie dat het nergens meer om speelt en dat was de laatste wedstrijden zichtbaar. Tegenstander ZCFC had zich twee weken geleden al veilig gespeeld en kon vrijuit voetballen. De Zaankanters namen een vlotte 0-1 voorsprong via Marijn Esman die teniet werd gedaan door de gelijkmaker van Guney Turpcu. Vlak voor rust bracht Jens Winkel de gasten opnieuw op voorsprong en nadat Esman na een uur spelen zijn tweede maakte was de wedstrijd feitelijk beslist.

Bij Reiger Boys kreeg veteraan Ilco van der Hel (foto) een publiekswissel bij zijn laatste wedstrijd in het 1e elftal van de geel-zwarten. Na afloop werd er ook afscheid genomen van keeper Guus van Wetering en trainer Wesley Visser. De oefenmeester kiest er voor om met zijn gezin terug te keren naar Zeeland. 'Wij hebben er zeker niet hebben uitgehaald wat er in zit met deze groep, en ik hoop dat de spelers komend seizoen onder een andere trainer gaan beseffen hoeveel mogelijkheden zij hebben', sprak Visser na afloop. 'Ondanks dat het van korte duur is neem ik echter toch met een warm gevoel afscheid van de club want ik heb het hier immer naar mijn zin gehad.'

Odysseus '91 VR1 - Reiger Boys VR1 (3-2)

De vrouwen van Reiger Boys hebben ondanks een nederlaag directe degradatie uit de hoofdklasse kunnen voorkomen. De ploeg van interim-coach Kamil Karaer stond in punten samen met Heerenveense Boys en IJzendijke onderaan, maar van deze drie ploegen zou er slechts één degraderen. Aangezien Reiger Boys het beste doelsaldo heeft en de beide andere teams ook verloren kan het zich nu net als Heerenveense Boys nog via de nacompetitie redden. In Utrecht kwam Reiger Boys na een 0-0 ruststand twee keer op achterstand, maar door goals van Bonnie Smit en Merel Albertsma kwam men net zo vaak weer op gelijke hoogte.

Na de derde Utrechtse goal was Reiger Boys niet meer bij machte dit te herstellen en zag men ook nog trainer Karaer rood krijgen na commentaar op de leiding. 'Beetje overdreven', aldus de coach. 'Ik heb zeker wel mijn stem verheft, maar geen onvertogen woord gebruikt.' Karaer, hoofd opleidingen bij de club, nam de honneurs waar na de breuk met trainer Cor Smit, en geeft komend seizoen het stokje over aan Janny Timisela. De oefenmeester mag dus nog een paar weken langer door, maar is nog degelijk strijdvaardig. 'We gaan dinsdag gewoon weer trainen met de focus op de nacompetitie. 'Ik geloof zeker in onze kansen om te handhaven.' Reiger Boys moet dan eerst afrekenen met eersteklasser IJFC uit IJsselstein.