HEERHUGOWAARD - Op het complex waar ze haar eerste stappen als voetbalster deed is voetbalster Stefanie van der Gragt woensdagmiddag gehuldigd. In een bomvolle kantine van Reiger Boys werd ze zowel door de organiserende vereniging alsmede door de gemeente Heerhugowaard in het zonnetje gezet voor haar verdiensten.

Ondanks de tropische temperaturen wist met name de jeugd het complex in Heerhugowaard-Zuid goed te vinden. Na de successen van de Oranje Leeuwinnen tijdens het EK van 2017 en het WK van deze zomer is het bewijs des te meer geleverd dat het vrouwenvoetbal in de lift zit. Voordat men met het officiële gedeelte kon beginnen diende Van der Gragt dan ook met heel wat jeugdigde voetbalsterstjes en voetballertjes op de foto gaan, maar dat deed ze met het grootste plezier.

'Ik hoef niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling staan, maar dat het juist hier gebeurt en dat er zoveel jeugd op af is gekomen dat doet mij toch wel goed. Reiger Boys voelt toch telkens een beetje als thuiskomen' , aldus de stoere verdedigster van de Oranje Leeuwinnen en Barcelona.

De club waar ze ooit begon wist haar vervolgens op gepaste wijze te eren toen waarnemend voorzitter Dick Kuijl bekend maakte dat Stefanie van der Gragt met ingang van deze dag erelid is van de vereniging en overhandigde haar de oorkonde, de bloemen en het bordje dat even later op het bord in de kantine met alle prominente leden geplakt zou worden. Ook vertelde hij dat de club met ingang van komend seizoen een meidenvoetbaltoernooi gaat organiseren dat haar naam zal dragen. Een erkenning waar Van der Gragt zelfs wat verlegen van werd, maar met een volmondig "JA" graag instemde.

Namens de gemeente nam vervolgens burgemeester Bert Blase het woord. Blase roemde Van der Gragt als voorbeeld voor de jeugd en boegbeeld voor Heerhugowaard. 'Ik zie jonge meisjes door Heerhugowaard gaan met een shirt met de naam van Martens of Van der Gragt achterop. Dat hebben jullie als Oranje Leeuwinnen bewerkstelligd in de afgelopen jaren en daarmee ben je een voorbeeld voor velen.' De burgemeester overhandigde Van der Gragt hierna "De Gouden Reiger" inclusief oorkonde als blijk van waardering vanuit de gemeente.

In haar slotwoord bedankteVan der Gragt zowel de gemeente als Reiger Boys voor deze erkenning. 'Ik ben er blij mee en trots op dat dit speciaal voor mij is georganisseerd en hiervoor wil ik zowel Reiger Boys als de gemeente hartelijk dank alsmede de velen die de moeite hebben genomen om hier vanadaag bij te zijn.' Om vervolgens weer ruim de tijd te nemen om hande te schudden met vele oude bekenden en voor handtekeningen en foto's met de jeugd die geduldig op hun moment met dee voetbalster stonden te wachten.

Foto's: DP Sportfotografie