HEERHUGOWAARD - In de onderste regionen van de 3e Klasse A in het zaterdagvoetbal hebben Reiger Boys en HCSC elkaar niets toegegeven. In een doelpuntrijk duel kwamen de teams een puntendeling overeen (4-4).

Daarmee wachten beide ploegen nog altijd op de eerste zege. Reiger Boys speelde al voor de derde keer gelijk terwijl het voor HCSC het eerste punt was. Hoewel de uitslag en het scoreverloop voor aardig wat spanning zorgde was het goed zichtbaar waarom beide teams nog moeilijk draaien. Beide ploegen grossierden in slechte passes en rommelig voetbal, maar juist dat leverde wel spektakel op voor beide doelen, en dus ook goals.

De thuisploeg was de eerste die het net vond, en dat al na drie minuten toen een vrije trap van Mick Leijdeckers werd verlengd door Daan de Vries. De Vries zou halverwege de eerste helft ook de tweede Heerhugowaardse treffer maken, maar in beide gevallen was het aanvaller Clifton Gorissen die de stand gelijk wist te trekken.

Na de pauze was het de Helderse ploeg die juist tweemaal een voorsprong nam. Kort na rust was het Dylano Vital die raak mikte maar een kopbal van invaller Kevin Pawirosemito, volgens een ieder van HCSC in buitenspelpositie, trok de stand weer gelijk. Vlak nadat Encho Margaritha van HCSC zijn tweede gele kaart had gezien sloegen de gasten toe met een snelle uitbraak waaruit Gajim Lacroes scoorde. Vijf minuten later maakte Daniël Vos met een droge knal de 4-4 wat ook de juiste eindstand van dit duel bleek te zijn. HCSC-aanvoerder Wesley van Veen was het hier echter niet mee eens en ontstak in woede tegenover de scheidsrechter die hem na het laatste fluitsignaal alsnog rood toonde.

Reiger Boys - HCSC 4-4 (2-2)
3. De Vries 1-0
20. Gorissen 1-1
25. De Vries 2-1
27. Gorissen 2-2