HEERHUGOWAARD – Net als eerder dit seizoen in Zaandam hebben Reiger Boys en Hellas Sport hun onderlinge duel afgesloten met een doelpuntloze puntendeling. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijd toen eigenlijk Hellas Sport iets meer recht had op de overwinning was die eer nu aan de thuisploeg. Desondanks verschafte de ploeg van trainer/coach Wesley Visser te weinig kansen en was het gelijke spel dus eigenlijk wel terecht.

Kopie
Aanvoerder Pascal Kabalt gaf dat na afloop ook aan: ,,Dit leek wel min of meer een kopie van de wedstrijd in Zaandam toen beide ploegen ook al de grootst mogelijke moeite hadden om het doel te vinden. Maar als ik zie hoe wij Hellas Sport, koploper in de 3e klasse A, vandaag partij geven, en hoe wij vorige week wisten te winnen bij OFC dan weet ik dat wij niets onder doen voor de ploegen bovenin. Vandaag hebben we achterin ook nauwelijks iets weg gegeven tegen toch een goede ploeg”. Reiger Boys staat zelf na de 0-0 van zaterdagmiddag nog altijd op een vijfde plaats en heeft nog volop kansen om de nacompetitie te bereiken. ,,Maar dan moeten we de komende zeven wedstrijden nog wel wat driepunters pakken, en niet telkens gelijk spelen”, aldus Kabalt.

Tempo
Toch was de wedstrijd van zaterdag zeker geen bloedeloze 0-0 want het tempo lag bij vlagen hoog en de spanning vergoedde een hoop. Uitgespeelde kansen waren echter spaarzaam. Het Hellas Sport van trainer Miel Mans werd slechts een keer gevaarlijk via Mounir Raji wiens kans onschadelijk werd gemaakt door keeper Guus vanWetering. Reiger Boys stichtte iets meer gevaar ondermeer via Martijn Grooff die vanaf links een paar keer naar binnen trok om met rechts uit te halen. Ook hij was echter niet in staat om de ervaren doelman Ori Hoogland te verrassen die tussendoor ook nog een afstandsschot El Abdouni pakte.

Hoofdwond
Na bijna 100 minuten, het spel lag langdurig stil na een hoofdwond van een Hellas Sport-speler, floot de prima leidende arbiter Stuurop dan ook af zonder dat men het net had gevonden, en daar hadden de meeste spelers op het veld wel vrede mee. Komende zaterdag 31 maart speelt Reiger Boys een uitwedstrijd bij SV Kadoelen.

Meer foto's zijn hier te bekijken.