HEERHUGOWAARD/DRACHTEN - Bij de herstart van de eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen zijn de nummers één en twee op de ranglijst onderuit gegaan. Koploper Team Alkmaar/Sport verloor nipt bij Drachtster Boys en moet de Friezinnen nu naast zich dulden op de ranglijst. Reiger Boys/Woest had de leiding over kunnen nemen, maar ging in eigen huis onderuit tegen middenmoter ZVG/Cagemax.

Door de resultaten van vrijdagavond is de top vier, die aan het eind van het seizoen play-offs spelen, nog dichter in elkaar gekropen. Team Alkmaar en Drachtster Boys staan nu op 24 punten, Feyenoord Futsal heeft er 23 terwijl Reiger Boys volgt met 22 punten. Met het oog op de play-offs is er nog geen direct gevaar aangezien de nummer vijf, ZVV Den Haag, zes punten achterstand heeft.

De topper tussen Drachtster Boys en Team Alkmaar/Sportstars gaf in de eerste helft geen vuurwerk en begon erg matig. Wel kwam de thuisploeg snel op voorsprong toen een lange bal van keeper Reitsma verkeerd werd ingeschat door haar collega Roxy Klaver die de bal nog wel raakte en een eigen doelpunt op haar naam kreeg. Na die stroeve start ging Team Alkmaar in de tweede helft verbeten op jacht naar de gelijkmaker, maar opnieuw was het Drachtster Boys dat via Jessie Prijs scoorde. 'Hierna hebben wij meerdere kansen gehad om dichterbij te komen, maar de keepster lag telkens in de weg', verklaarde coach Gerard Timmers na afloop. Pas een minuut voor tijd wist Milenca van Ee de aansluiting te maken. Van Ee mocht vervolgens ook nog een tien meter-trap nemen, maar ook deze was een prooi voor Reitsma waardoor het bij 2-1 bleef.

Reiger Boys/Woest had dus de kans om de koppositie over te nemen, maar liet het in eigen huis lelijk liggen tegen ZVG/Cagemax. De thuisploeg begon sterker, maar kwam halverwege de eerste helft ongelukkig op achterstand door een eigen doelpunt van Sanne Brand. Hierna mochten de geel-zwarten vooral keepster Jacky Reus dankbaar zijn dat de achterstand niet verder opliep. 'In de tweede helft hebben we geprobeerd volle druk vooruit te voetballen, maar onze speelsters hadden vandaag veel moeite met deze fysieke tegenstander', aldus coach Monique van der Rijst. Via Kayla van den Boomgaard en Esther Lakerveld wisten de gasten in de omschakeling nog tweemaal toe te slaan (0-3).