ALKMAAR - Op donderdag 4 en vrijdag 5 januari is sporthal de Hoornse Vaart het decor voor de Futsal Cup georganiseerd door de zaalvoetbalafdeling van Reiger Boys.

Was dit vorig seizoen nog alleen voor de jeugd dit seizoen sluiten ook de dames voor het eerst aan.

Deelnemers
Deelnemers komen uit het hele land. KTP Nieuw Roden, vv Pernis, Team Alkmaar / Sportstars en OS Lusitanos zijn bekende clubs uit de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal. ZVV Den Haag is een opkomend team wat graag de stap wil maken naar de eredivisie en zich dus op toernooien wil meten met de topclubs.

Talent
Ook talententeams weten de weg naar het toernooi inmiddels te vinden. De DIA Meidenacademie uit Teteringen doet met twee teams mee en verder maakt CTO Amsterdam een uniek uitstapje naar de zaal. Het opleidingsteam van de KNVB waar in het verleden internationals als Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en niemand minder dan Lieke Martens deel van uit maakten. Bij CTO spelen dus de talenten van de toekomst. CTO speelt mee in de onder 18 en vrouwen 1 poule.

De deelnemers wat meer uit de omgeving zijn Kolping Boys, JVC Julianadorp en Alliance’22 uit Haarlem. Allemaal ploegen die minimaal uitkomen in de hoofdklasse.

Reiger Boys opleiding
Reiger Boys die zich dit seizoen Nederlands Jeugdkampioen mag noemen heeft een ontzettend goede jeugdopleiding. De teams draaien met gemak in de jongens zaalvoetbalcompetities mee. Inmiddels hebben dit seizoen maar liefst 8 meiden hun debuut gemaakt vanuit de jeugd en speelt Reiger Boys Vrouwen 1 in de eredivisie met een blok van meiden die nog in de onder 17 competitie mogen uitkomen.

Het is goed te zien dat meer bedrijven in ons plan gaan geloven. Univé heeft zich als hoofdsponsor gekoppeld aan het toernooi. Wel zoeken we nog een nieuwe hoofdsponsor voor de zaalvoetbaltak om ook in de toekomst onze opleiding op hetzelfde niveau te kunnen blijven verzorgen en garanderen.

Aanvangstijden
Op donderdag 4 januari starten we om 11 uur met de MO12. Daarna vanaf 15 uur speelt de MO16. Vrijdag 5 januari starten we met om 11 uur met de MO14, daarna vanaf 15 uur de MO18 en we besluiten het toernooi met de vrouwen poule vanaf 19 uur.

U bent van harte welkom in sporthal de Hoornse Vaart de entree is gratis.