HEERHUGOWAARD - Reiger Boys en DEM, beiden middenmoters in de 3e klasse A, hebben zaterdagmiddag de punten met elkaar verdeeld. Over de 2-2 einduitslag zal met name de thuisploeg het meest ontevreden zijn. De ploeg van trainer/coach Wesley Visser had na een bliksemstart al na acht minuten en 2-0 voorsprong, maar gaf deze door slordig spel uit handen.

,,Achteraf moeten we misschien nog wel blij zijn met een punt, en daar zag het in het begin helemaal niet naar uit want wij begonnen zo sterk", sprak aanvoerder Pascal Kabalt na afloop. En daar had de verdediger gelijk in, want de geel-zwarten kenden werkelijk een flitsende start. Al na twee minuten werd routinier Ilco van der Hel in stelling gebracht die keeper Hoogeland met een fraaie lob verschalkte en zes minuten later vuurde Timo Blind van buiten de zestien af en stond het al 2-0. Men leek zich in Heerhugowaard-Zuid dus al snel op te maken voor een eenvoudige zege, doch hier kwam niets van terecht. Na een klein half uur kwamen de gasten uit Beverwijk terug in de wedstrijd. Na een makkelijk gegeven vrije trap van scheidsrechter Van der Laak krulde Jerry de Vet de bal fraai in de bovenhoek en was de wedstrijd weer open. Het spel van Reiger Boys werd steeds onrustiger, en met had ook duidelijk moeite met het fysiek veel sterkere DEM. De arbiter had dan ook zijn handen vol aan het duel en moest in de slotfase van de eerste helft vier keer geel trekken. Na de eerste gele kaart voor Raymon van Balen van DEM ontstonden er nog drie bij een opstootje na een harde overtreding van Sam Beunder op Tommy van Gils. Beunder kreeg terecht geel, maar zijn tegenstander en aanvoerder De Vet protesteerden hierbij zo heftig in woord en gebaar dat ook zij een prent zagen.

Dit spelbeeld werd in de tweede helft niet anders. De passing bleef aan beide kanten rommelig en ook nu ontstonden er pittige overtredingen. Bij één hiervan was keeper Guus van Wetering genoodzaakt een DEM-aanvaller te vloeren. De goalie kwam goed weg met geel en kreeg een strafschop tegen die door Van Gils feilloos werd benut. Er was vervolgens nog een ruim half uur te spelen, waarin het muntje beide kanten op kon vallen. De thuisploeg kreeg mogelijkheden, maar kroop ook door het oog van de naald toen eerst een paal van de lijn werd gekeerd en even later Van Wetering moest redden. In de 2-2 stand kwam dan ook geen verandering meer, al eindigde DEM wel met tien man nadat Van Balen in de slotfase terecht zijn tweede gele kaart ontving. Kabalt zei na afloop dat het allemaal niet best was: ,,Helaas teveel foute passes, al hebben we ons vandaag vooral fysiek laten aftroeven. Bij DEM lijken ze allemaal wel een kilo of tien zwaarder dan onze lichtgewichten, en daar hadden wij het heel moeilijk mee".

Reiger Boys - DEM 2-2 (2-1)
2. Ilco van der Hel 1-0
8. Timo Blind 2-0
28. Jerry de Vet 2-1
56. Tommy van Gils (pen.) 2-2