HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft twee dure punten laten liggen in de strijd om de tweede plaats in de 3e Klasse A. De ploeg van trainer Tom Boukes gaf dinsdagavond een 3-1 voorsprong uit handen tegen Fortuna Wormerveer: 3-3.

Chris Coesel was de man van de wedstrijd door een hattrick te maken voor de Heerhugowaarders, maar was al gewisseld toen de gasten in de slotfase nog tweemaal tegen scoorde. De snelle anvaller had in de eerste helft zijn ploeg tweemaal op voorsprong gezet, met beide keren Floyd Groet. Met name de 2-1 was een aanval om in te lijsten. Tussendoor had Bafodi Touré voor de gelijkmaker gezorgd. Hij verschalkte keeper Jorrit Stoop, die eerder in het duel twee goede reddingen had verricht.

Ook na de rust bleef het een leuk en open duel waarin Reiger Boys even werd teruggedrongen en Van der Vliet namens de gasten op de lat schoot, sloeg de thuisploeg toe via de derde treffer van Coesel. De marge van twee doelpunten bleek geen zekerheid voor de winst en dat mag Reiger Boys zichzelf verwijten. Nu pakten de wissels van Boukes ook niet al te gelukkig uit, want het lukte voorin niet meer om de bal vast te houden terwijl de ploeg er steeds meer voor koos om achteruit te lopen in plaats van voorwaarts. In de slotminuten kreeg men daar de rekening voor gepresenteerd.In de 82e minuut wist Robin de Poorter de aansluitingstreffer te maken. Ver in de blessuretijd, de bijna acht minuten die scheidsrechter Van den Broek erbij trok leken schromelijk overdreven, maakte Robin van de Poll ook nog eens de gelijkmaker.

Reiger Boys blijft zodoende vijfde, maar houdt de ploegen boven zich in het zicht. Met een wedstrijd minder gespeeld is de achterstand op SDOB vier punten en op Fortuna Wormerveer en DEM drie punten. Daarboven staat het dit seizoen ongenaakbare Always Forward, komende zaterdag om 16.00 uur in Hoorn de volgende tegenstander van Reiger Boys.

Reiger Boys - Fortuna Wormerveer 3-3 (2-1)

21. Coesel 1-0