EDAM - Een sterk opererend Reiger Boys heeft zaterdagmiddag korte metten gemaakt met EVC. In Edam won de ploeg van trainer/coach Raymond Huisman met maar liefst 0-4. Hoewel de trainer de strijdlust van zijn gehele team roemde was er een belangrijke rol weggelegd voor aanvaller Bert Inecia en keeper Nick van Duijn.

Inecia (foto) scoorde tweemaal en had daarmee een belangrijk aandeel in de zege, net als doelman Van Duijn die bij 0-2 een strafschop keerde en even later een assist afleverde. ‘Behoudens een tien minuten in de tweede helft zijn wij de gehele wedstrijd heer en meester geweest’, sprak een tevreden Huisman na afloop. ‘Vanaf het begin hebben we de wedstrijd naar onze hand gezet, alleen ontbrak in de openingsfase vaak net het laatste zetje.’ De oefenmeester zal daarbij nog wel eens hebben terug gedacht aan een week eerder toen men tegen Buiksloot (0-0) ook twee handen vol kansen kreeg, maar niet tot scoren kwam.

Veldoverwicht
Gelukkig werd het veldoverwicht ditmaal echter toch uitgedrukt in cijfers en de ban werd gebroken door Martijn Grooff die de bal zelf veroverde en doeltreffend uithaalde. Deze score werd kort na de pauze verdubbeld toen Daniel Vos met een mooie opening Bert Inecia wist te bereiken die na een prima aanname doel trof. Kort hierop krijgt de thuisploeg echter een strafschop te nemen. ‘Volkomen onterecht’, aldus Huisman. ‘Die jongen blijft met zijn voet in het gras steken, maar blijkbaar zag de scheidsrechter dat hij gehaakt werd.’ Gelukkig voor Reiger Boys weet keeper Van Duijn de strafschop te keren.

‘Die fase hadden wij het echter wel een tijdje moeilijk, werden we slordiger in balbezit en kwamen we moeilijk onder de druk uit. Gelukkig herstelden we ons en nadat Bert de 0-3 tegen de touwen schoot was het definitief beslist.’ Met nog tien minuten op de klok maakte Inecia namelijk zijn tweede van de middag na een assist van Jeroen Kossen. De eindstand werd bereikt door een verre bal van keeper Van Duijn op invaller Diederik Luiken die vor het doel koelbloedig bleef.

Trots
‘Ik ben een trotse en tevreden trainer en heb net mijn complimenten aan de ploeg gegeven’, verteld Huisman verder. Allereerst omdat we opnieuw met z’n allen strijd hebben geleverd, maar ook omdat wij ons voetballend geprofileerd hebben. Behoudens die tien minuten heb ik een uitstekend Reiger Boys gezien. Er zijn dus altijd nog wel wat verbeterpuntjes, maar zolang we die strijd en het voetbal kunnen combineren zie ik het met vertrouwen tegemoet.’

ZATERDAG 3e KLASSE A

EVC – Reiger Boys 0-4 (0-1)

20. Martijn Grooff 0-1
54. Bert Inecia 0-2
80. Bert Inecia 0-3
87. Diederik Luiken 0-4

Komende zaterdag 6 oktober speelt Reiger Boys om 15.00 uur thuis tegen JOS Watergraafsmeer.

Heerenveense Boys VR1 – Reiger Boys VR1 (1-0)

De vrouwen van Reiger Boys hebben hun tweede competitiewedstrijd wel verloren. Een week na de ruime zege op Ter Leede 2 (6-2) ging de ploeg van trainer Janny Timisela in Friesland met het kleinst mogelijke verschil onderuit door tegen Heerenveense Boys met 1-0 te verliezen.

Ook de vrouwen spelen komende zaterdag 6 oktober een thuiswedstrijd als Barendrecht op bezoek komt (12.30 uur)