HEERHUGOWAARD - Bij de zogenaamde "dubbel" van Reiger Boys met thuiswedstrijden voor het eerste vrouwen- en herenteam zijn de resultaten tegen gevallen voor de Heerhugowaardse vereniging. Reiger Boys 1 verloor in de strijd om de vijfde plaats met 0-1 van EVC, terwijl de vrouwen ook niet scoorden, maar in ieder geval nog een punt over hielden aan het duel met Heerenveense Boys.

Bij Reiger Boys-EVC was het een kwestie van aanhaken of afhaken bij de subtop en die druk was waarneembaar tijdens het matige, maar wel spannende duel tussen de nummers vijf en zes van de 3e Klasse A. Hoewel de thuisploeg van trainer Raymond Huisman zeker in de openingsfase het meeste balbezit had bleek een moment in de 25e minuut cruciaal. Toen vloerde Mick Leijdeckers zijn directe tegenstander Ruben Bond en volgens scheidsrechter Stuurman gebeurde dit binnen de zestien meter. Didier Karregat liet vervolgens keeper Nick van Duijn kansloos vanaf elf meter. Reiger Boys probeerde hierna wel de bakens te verzetten, maar de vorm zoals tijdens de laatste wedstrijden, met drie zeges op rij, was deze zaterdagmiddag niet aanwezig. Spits Bert Inecia was tweemaal dichtbij, maar schoot eenmaal in het zijnet en vond keeper Bakker op z'n weg.

Reiger Boys - EVC 0-1 (0-1)
25. Karregat (pen.) 0-1

Voor de vrouwen van Reiger Boys had er zaterdagmiddag wellicht iets meer in gezeten dan het 0-0 gelijke spel. Zowel voor rust als in de tweede helft kreeg de ploeg één opgelegde kans en nog wat kleine mogelijkheden. In de eerste helft had Britt van der Gulik de 1-0 op haar schoen, maar raakte zij de bal volledig verkeerd. Na de pauze was er een levensgrote kans voor Manon Huisman die de bal echter niet tussen de palen kreeg. Aan de andere kant kroop Reiger Boys ook door het oog van de naald toen Ana Carolina deJjong de buitenkant van de paal raakte. 'We hadden deze kunnen winnen', sprak trainer/coach Janny Timisela na afloop. 'Aan de andere kant hebben we niet verloren en de nul gehouden dus dat is positief.'

Reiger Boys VR1 - Heerenveense Boys VR1 (0-0)

Foto's: DP Sportfotografie