HEERHUGOWAARD - Reiger Boys blijft ook na zeven wedstrijden meedraaien in de top van het klassement van de Derde klasse A. Zaterdagmiddag won de formatie van trainer Raymond Huisman met 4-1 van zijn voormalige club en hekkensluiter PSZ.

De overwinning van de Heerhugowaarders kwam zonder al teveel overtuiging tot stand, al had dat heel anders kunnen zijn als men in de eerste helft wat nauwkeuriger met de kansen had omgesprongen. Spits Bert Inecia had in het eerste half uur zelfs al een hattrick achter zijn naam kunnen hebben door een paar opgelegde kansen om zeep te helpen. Het nog altijd puntloze PSZ kon nauwelijks partij bieden, maar werd tussendoor ook eenmaal zeer gevaarlijk toen aanvoerder Lars Apeldoorn een inzet van Michael Nguyen van de lijn moest halen.

Uiteindelijk wist Reiger Boys de score te openen via jongeling Kevin Pawirosemito die als een van de weinigen wel een ruime voldoende haalde. Hij rondde een voorzet van Aram Hakopov bekwaam af. De ruststand werd 2-0 omdat Inecia uiteindelijk zijn vijfde kans wel wist te benutten na een corner van Grooff.

In de tweede helft werd het er allemaal niet beter op en PSZ, waar Huisman vijf jaar als trainer onder contract stond, wist verrassend de aansluiting te vinden toen Jagroep een assist van Nguyen afrondde. De marge was echter al snel weer twee doordat de Zaanse verdediger Duivis een inzet van Grooff van richting veranderde en vlak voor tijd mocht invaller Guney Turpcu vanaf de strafschopstip de eindstand op 4-1 bepalen.

Met een 'Dit was niet om over naar huis te schrijven' was trainer Huisman na afloop kort in zijn oordeel. Na komend weekend vrij te zijn resten er daarna cruciale weken voor zijn ploeg. Zowel in de strijd om de eerste periodetitel als om de algemene stand aangezien er nu zes ploegen binnen drie punten van elkaar staan. Met Purmersteijn, HBOK en FC Castricum treft Reiger Boys drie tegenstanders uit dat rijtje.

ZATERDAG 3e KLASSE A

Reiger Boys - PSZ 4-1 (2-0)
31. Pawirosemito 1-0
41. Inecia 2-0
60. Jagroep 2-1
67. Duivis (e.d.) 3-1
84. Turpcu 4-1

Scheidsrechter: MacIntosh
Gele kaarten: Leijdeckers, Apeldoorn, Inecia (Reiger Boys), El Basraoui, Walraven, Dorson, Esajas (PSZ)

Foto's: DP Sportfotografie

Vrouwen Reiger Boys
In de Hoofdklasse voor vrouwen heeft Reiger Boys het na twee opeenvolgende overwinningen lelijk laten liggen. Zaterdagmiddag ging de ploeg van trainer Janny Timisela kansloos onderuit bij het Groningse Oranje Nassau. De geel-zwarten staan na zes wedstrijden op een zevende plaats met negen punten. Komende zaterdag 10 november speelt Reiger Boys VR1 een thuiswedstrijd tegen de nummer vier in de stand, Berkel.