ROTTERDAM - In de Eredivisie zaalvoetbal vrouwen is het Reiger Boys/Woest niet gelukt om voor een tweede keer punten af te snoepen van regerend landskampioen TPP. In Rotterdam ging de Heerhugowaardse formatie dertig seconden voor tijd met 2-1 onderuit.

'En dat is doodzonde', aldus coach Monique van der Rijst. 'We hebben het TPP de hele wedstrijd moeilijk gemaakt, stonden goed, en hebben de kansen gehad. Als team hebben de meiden een prima prestatie neer gezet en dan is het jammer dat je daar niet voor beloond wordt.'

Reiger Boys kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een strafschop van Lotte Bijl nadat Jaimy Visser gevloerd werd. Tot halverwege de tweede helft hielden de geel-zwarten stand. Een rode kaart voor Sanne Brand en een benutte vrije trap van Nikki de Roest bleken het breekpunt. Reiger Boys dat eerder dit seizoen met 2-0 won van de Rotterdammers leek opnieuw een resultaat te kunnen halen, maar kreeg in de uiterste slotfase het deksel op de neus door een doelpunt van Jennifer Oliveira.