HEERHUGOWAARD - Inmiddels zitten de reguliere competities er op, maar voor drie van de vier Heerhugowaardse voetbal verenigingen krijgt deze nog een vervolg. Reiger Boys is na zaterdag klaar, doch SVW '27, Hugo Boys en KSV krijgen nog een toetje geserveerd in de vorm van nacompetitie.


Voor derdeklasser Reiger Boys stond er niets meer op het spel en dat was te merken in de thuiswedstrijd tegen SDOB. De ploeg van Tom Boukes eindigt als zesde in 3A en kwam op eigen veld kort voor rust op voorsprong door een treffer van Luuk Pel. In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor de geel-zwarten en na een vlotte gelijkmaker liepen de gasten uit Broek in Waterland uit naar een 1-5 zege.

Vierdeklasser SVW '27 eindigde als derde en bleek zaterdag niet opgewassen tegen de overtuigende kampioen De Foresters. in Heiloo gingen de groen-zwarten met 4-0 onderuit. De ploeg van trainer Miquel Tjong A Hung dient promotie te bewerkstelligen via de nacompetitie en begint daarin komende zaterdag met een uitduel bij derdeklasser HCSC in Den Helder

In het zondagvoetbal moeten derdeklasser Hugo Boys en vierdeklasser KSV via de nacompetitie proberen degradatie te voorkomen. De eerste tegenstander van Hugo Boys in die nacompetitie is op dit moment nog niet bekend. KSV begint op zondag 4 juni met een uitdeul bij vijfdeklasser Nieuwe Niedorp.