AMSTERDAM/KLARENBEEK - In de derde klasse is het Reiger Boys van trainer Raymond Huisman dit seizoen voor het eerst tegen een nederlaag opgelopen. Bij SV Kadoelen ging de Heerhugowaardse formatie kansloos onderuit. Winst was er wel voor de vrouwen van Reiger Boys die de uitwedstrijd bij SC Klarenbeek met het kleinst mogelijke verschil wist te winnen.

Na drie bekeroverwinningen en in de competitie een gelijkspel, twee overwinningen en nog geen tegendoelpunten ging Reiger Boys vol vertrouwen naar Amsterdam. Dat vertrouwen kreeg echter een gevoelige tik toen men bij rust al met 3-0 achter stond. 'Een totale off-day vandaag', aldus aanvoerder Pascal Kabalt. 'Achterin was er geen durf, voorin geen beweging en op het middenveld werd er veel te veel ruimte weggegeven, dus is iedereen is hier schuldig aan.' Na een uur spelen voerde SV Kadoelen de score verder op alvorens Marijn Grooff in blessuretijd nog de eer mocht redden.

SV Kadoelen - Reiger Boys 4-1 (3-0)
16. Mitch van Ankeren 1-0
41. Landrij Monni 2-0
45. Udo San-A-Jong 3-0
59. Mitch van Ankeren 4-0
90. Martijn Grooff 4-1

Reiger Boys VR1 kwam een stuk beter voor de dag in de uitwedstrijd bij SC Klarenbeek, een tegenstander waarmee men het in de laatste seizoenen telkens lastig had. De vrouwen van trainer Janny Timisela verdubbelden hun puntentotaal in de hoofdklasse naar zes door met 0-1 te winnen. Halverwege de eerste helft scoorde Joy Kalmeijer de enige goal van de wedstrijd. 'Een collectieve zege', vertelde teammanager Jacco Koeleman. 'Het hele team heeft gevochten als leeuwinnen met glansrollen voor keepster Jans Spieker en aanvoerster Aaike Verschoor die heerste op het middenveld. Dat hard werken loont is vandaag weer bewezen.'

SC Klarenbeek VR1 - Reiger Boys VR1 0-1 (0-1)
23. Joy Kalmeijer 0-1