Heerhugowaard – De dames van zaalvoetbalploeg Reiger Boys hebben afgelopen vrijdagavond niet kunnen stunten tegen koploper VV Pernis. Na een 1-1 ruststand wist Pernis een 1-3 overwinning te boeken.

De damesploeg van eredivisionist Reiger Boys behaalde uit de laatste vijf competitiewedstrijden voor de winterstop slechts vijf punten. Tegenstander Pernis wist vier van de laatste vijf wedstrijden van 2016 winnend af te sluiten.

Pernis kende een geweldige eerste seizoenshelft. De ploeg uit Schiedam won begin september de Supercup door OS Lusitanos met 6-0 te verslaan. In de competitie verloor de ploeg slechts eenmaal wat een verdienstelijke eerste plaats oplevert.

Reiger Boys bezet de zevende positie met zes punten achter op de vierde en vijfde plaats. Het verschil is aanzienlijk en dus was een overwinning zeer welkom geweest.

Pernis wist al binnen vijf minuten de score te openen. Milenca van Ee zorgde met haar treffer voor de 0-1. De Heerhugowaardse ploeg van coach Wouter Moraal kwam in de elfde minuut langszij via Lotte Bijl die de gelijkmaker binnenschoot. De 1-1 was ook de ruststand in sporthal ‘Waardergolf’.

Avond voor Milenca van Ee

Na de openingstreffer wist van Ee in de vierde minuut na rust haar tweede treffer binnen te schieten. Drie minuten later wist van Ee de marge te vergroten naar twee doelpunten. De 1-3 bleek ook de uiteindelijke eindstand. Met drie treffers kroonde Milenca van Ee zich tot matchwinner.

Reiger Boys heeft als doelstelling om de play-offs om het kampioenschap te behalen. Het verschil van zes punten wat er nu is betekend dat er nog een lange weg te gaan is voor de damesploeg van coach Wouter Moraal. Kijkend naar de onderste regionen staan de Heerhugowaarders slechts drie punten voor op de nummer negen, Pro Futsal Club, die ook nog een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Koploper Pernis heeft evenveel punten als Nieuw Roden en Zuidoost United. Pernis heeft respectievelijk één en twee wedstrijden minder gespeeld dan de concurrentie en dus ziet het er goed uit voor de Schiedammers.

Reiger Boys treft in de komende maand concurrenten FC Gelre en Hovocubo. Daarnaast staat een ontmoeting met de nummer voorlaatst Avanti op het programma. Maar eerst een vrij weekend waarin de ploeg te raden kan hoe de achterstand ingehaald kan worden.