WIJDEWORMER - Reiger Boys kan komend weekend een belangrijke stap zetten richting directe handhaving. Dat het verschil met de plekken van nacompetitie voor handhaving zo klein zou zijn had niemand verwacht. Komend weekend kan de voorsprong vergroot worden en een stap naar de middenmoot worden gemaakt.

Dan moet het wel zien af te rekenen met nummer tien DZS uit Wijdewormer. Het verschil is twee punten en ook voor DZS zijn de punten broodnodig. Bij een nederlaag wordt het een lastige klus voor de ploeg van Mark Vis.

Reiger Boys vooral thuis sterk
Eerder dit seizoen wist Reiger Boys met 4-1 te winnen van DZS. In de thuiswedstrijden tegen DZS kennen de Heerhugowaarders een rijke geschiedenis. Van de eerdere dertien wedstrijden op sportpark ‘de Wending’ won Reiger Boys elfmaal.

Op bezoek bij DZS werden drie van de elf eerdere ontmoetingen gewonnen, maar verloor de ploeg zes keer. De laatste ontmoeting bij DZS was twee seizoenen geleden, toen er met 1-3 werd gewonnen.

Komend weekend dus een duel vol belangen, een duel waarin de bovengenoemde statistieken geen zekerheid bieden voor DZS en Reiger Boys. Aftrap 14.30 uur.