HEERHUGOWAARD - Reiger Boys heeft zich donderdagavond bij de laatste zestien van het KNVB-districtsbekertoernooi geschaard door SEW te verslaan. De zaterdagderdeklasser won op De Wending met 3-0 van de zondagtweedeklasser uit Nibbixwoud.


De thuisploeg van trainer Tom Boukes deed in eigen huis snel zaken want binnen het half uur stonden de geel-zwarten al op een comfortabele 2-0 voorsprong door twee knappe goals. Eerst was Chris Coesel het eindpunt van een goede aanval en vervolgens volleerde Dave van Dekken een voorzet vanaf links op fraaie wijze in de verre hoek achter keeper Noah Bommels. Het was aan diezelfde Bommels te danken dat de score niet hoger opliep want Reiger Boys kreeg via Berkhout, Groet en Coesel nog een aantal goede mogelijkheden.

Ook na rust konden de gasten van trainer Jeroen Slaager, dat het ook in de competitie lastig heeft, de bakens niet verzetten en keeper Tim van der Hulst van de thuisploeg kwam niet in gevaar. Vlak nadat Jens Klant na een stevige charge op de middellijn rood had gezien van scheidsrechter Uijttewaal besliste de thuisploeg het duel door een treffer van invaller Abish Tharmalingam. De aanvaller haalde vervolgens zelf het einde van het duel ook niet met twee onnozele gele kaarten, door eerst de bal weg te trappen en zich daarna verbaal te uiten tegen de arbiter. Zodoende eindigde Reiger Boys het duel met negen man, maar gaat het wel in de koker bij de loting voor de volgende ronde.