HEERHUGOWAARD – Door net als een week eerder met 4-0 te winnen is Reiger Boys na drie wedstrijden gedeeld koploper in de 3e klasse A. De ploeg van trainer/coach Raymond Huisman was net als vorige week bij EVC ook in de thuiswedstrijd tegen JOS/Watergraafsmeer oppermachtig.

De geel-zwarten begonnen twee weken geleden de competitie met een 0-0 gelijkspel tegen DVC Buiksloot in een wedstrijd die men qua kansenverhouding eigenlijk had moeten winnen. Hierna werd er vervolgens vertrouwen gekweekt tegen EVC en zo ook zaterdag tegen JOS/Watergraafsmeer waardoor de Heerhugowaardse formatie nu samen met HBOK en ZCFC bovenaan staat.

Strijdlust
Trainer Huisman roemde na afloop opnieuw de inzet van zijn team. ‘Misschien val ik in herhaling, maar de strijdlust die ik in alle wedstrijden heb gezien van dit team is essentieel. Als je met z’n allen zo hard voor elkaar knokt krijgt iedere tegenstander het lastig tegen ons. Daarnaast hebben we ook voetballend weer gedomineerd en ons sterke verdedigingsblok weer helemaal niets weggegeven. Dat we na drie wedstrijden nog geen tegengoal hebben gehad zegt genoeg.’

Hiermee sloeg de oefenmeester de spijker op z’n kop want behoudens de openingsfase toen de Amsterdammers even gevaarlijk werden kwam keeper Jasper Pool, die op het laatste moment Nick van Duijn moest vervangen, nimmer in de problemen. Halverwege de eerste helft nam Reiger Boys een voorsprong via een mooie lob van Bert Inecia en gezien het spelbeeld waarin de thuisploeg veruit het meeste balbezit had was die ruststand meer dan terecht.

Afstand
Na een ruim kwartier in de tweede helft nam Reiger Boys verder afstand via een treffer van de mee opgekomen linksback Mick Leijdeckers. Het verzet van JOS/Watergraafsmeer was hiermee verbroken en het is eigenlijk een wonder dat de thuisploeg in het restant nog slechts tweemaal scoorde. Inecia maakte zijn tweede van de middag en zijn vierde in totaal van dit seizoen en Diederik Luiken bekroonde net als een week eerder zijn invalbeurt met een doelpunt.

‘We hadden er zeker in de tweede helft nog een paar kunnen maken, maar al met al dik tevreden met hoe we bezig zijn. We gaan met vertouwen naar SV Kadoelen volgende week’, aldus Huisman.

ZATERDAG 3e KLASSE A

Reiger Boys – JOS/Watergraafsmeer 4-0 (1-0)

Reiger Boys VR1 – Barendrecht VR1 (0-4)

De vrouwen van Reiger Boys zijn in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht geen moment in de wedstrijd geweest. Na zwak defensief optreden keek de ploeg van trainer/coach Janny Timisela al na zes minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Senna El Messaoudi zorgde voor beide treffers en zij wist vlak voor rust zelfs een loepzuivere hattrick te voltooien.

Na de rust had de thuisploeg de verdedigende zaakjes iets beter op orde al kreeg men nog wel een tegentreffer te verwerken. Na drie duels in de Hoofdklasse staan de Heerhugowaardse vrouwen op drie punten en gaan zij volgend weekend op bezoek bij SC Klarenbeek.