CASTRICUM - Na twee nederlagen op rij heeft Reiger Boys een zwaarbevochten, maar meer dan verdiend punt behaald bij FC Castricum. De ploeg van trainer/coach Raymond Huisman kwam twee keer op achterstand, maar knokte zich net zo vaak terug. Met een beetje meer geluk had er zelfs meer ingezeten voor de geel-zwarten.

Toch was Huisman trots op zijn elftal. 'Voor mij als trainer is de strijd die je met z'n allen levert altijd het allerbelangrijkst. Die strijd heb ik vandaag gezien en dat met een elftal waaraan ik nogal wat concessies moest doen.' De trainer miste door schorsingen immers Bert Inecia en Mick Leijdeckers en kon ook geen beroep doen op de geblesseerde Timo Blind.

Zijn ploeg kwam echter goed voor de dag tegen de nummer twee in de stand en had in de eerste helft zelfs een (ruime) voorsprong kunnen nemen, In de eerste twintig minuten kwam Dave van Dekken al tweemaal oog in oog met keeper Danny Burger, waarbij laatstgenoemde wist te redden. Ook Lars Apeldoorn was dichtbij na een vrije trap vanaf rechts, maar mikte van dichtbij naast..Aan de andere kant was het eerste gevaarlijke wapenfeit van de thuisploeg er pas na een half uur toen Maarten van Duivenvoorde de bal over keeper Nick van Duijn tegen de paal schoot. Diezelfde Van Duijn zat een minuut later mis bij een schot van Bart Kornblum en zag de bal via zijn lichaam in het doel belanden. Nog geen vijf minuten later was die stand echter alweer gelijk getrokken door Kevin Pawirosemito. Nog voor rust kreeg Van Dekken zijn derde kans van de wedstrijd, maar kreeg hij de bal opnieuw niet langs Burger.

De tweede helft begon voor de thuisploeg goed met een hernieuwde voorsprong en hoewel Elario Zweet overduidelijk uit buitenspelpositie raak schoot negeerde scheidsrechter Westland het vlagsignaal en keurde de goal goed. Reiger Boys kwam echter opnieuw terug en waar het bij Van Dekken in de eerste helft niet wou lukken kopte hij raak uit een voorzet van Martijn Grooff. Op het steeds zwaardere wordende veld door een aanhoudende miezerbui speelde zich vervolgens een boeiende strijd af waar het kwartje beide kanten op kon vallen. FC Castricum was nog dichtbij toen in een hachelijke situatie Reiger Boys-aanvoerder Jeroen Kossen een aanval onschadelijk wist te maken en de bal op de paal belandde. Hierna had de thuisploeg met name veel problemen met de warrig leidende scheidsrechter Westland die aanvoerder Zeilstra in de slotfase nog een tweede gele kaart toonde.

Met het uiteindelijke gelijke spel kon Huisman wel vrede hebben. 'Als ik kijk naar het aantal kansen hadden wij hier wellicht moeten winnen, maar Castricum heeft de mogelijkheden ook gehad dus het had ook zomaar de andere kant op kunnen vallen. En de strijd en beleving die ik vandaag echter heb gezien zie ik ook als winst.'

Reiger Boys Vrouwen
Ook voor de vrouwen van Reiger Boys was er een gelijkspel. Net als een week eerder tegen Odysseus '91 speelde de ploeg van trainster Janny Timisela met 1-1 gelijk tegen RCL.

De ploeg uit Leiderdorp nam halverwege de eerste helft een voorsprong toen een bal vanaf de zijlijn over keepster Jana Spieker heen in het doel verdween. Bij Reiger Boys dat het moest doen zonder Aaike Verschoor wegens interlandverplichtingen met het Nederlands Zaalvoetbalteam, en reserve-aanvoerster Dominique Verweij geblesseerd zag uitvallen was het Maartje van Haneghem die na rust voor de gelijkmaker zorgde.

Door het gelijke spel staat Reiger Boys VR1 op een negende plaats in de hoofdklasse met elf punten uit tien duels. Komende zaterdag gaat men op bezoek bij koploper Rijnvogels.

Reiger Boys VR1 - RCL VR1 1-1 (0-1)
23. Kimberley van Delft 0-1
54. Maartje van Haneghem 1-1