HEERHUGOWAARD – De vrouwen van Reiger Boys hebben zaterdagmiddag in eigen huis een nederlaag geleden tegen promovendus Berkel. In een rommelige pot mocht de ploeg van trainer/coach Janny Timisela ook nauwelijks aanspraak maken op meer, want daarvoor verschafte men zich te weinig kansen.

Timisela was na afloop dan ook niet echt te spreken over de prestatie van haar team. ‘De eerste helft was ronduit slecht. In de tweede helft heb ik wel drie keer een goed opgezette aanval gezien, en iets meer voetbal, maar dat is simpelweg te weinig.’ Uit één daarvan had men zelfs nog op gelijke hoogte kunnen komen met Berkel dat in de eerste helft de score had geopend. Invalster Joy Kalmeijer kapte hierbij knap haar tegenstander uit, maar haar inzet werd uitstekend gekeerd door Berkel-keepster Bianca Troost.

Wellicht was dat ook teveel er geweest want Reiger Boys had in het uur daarvoor nauwelijks potten kunnen breken en hetzelfde ging eigenlijk op voor de gasten die in een rommelige eerste helft dus wel op voorsprong kwamen. Na slordig balverlies van de thuisploeg kwam Michelle Arbman, al dan niet buitenspel, volledig vrij te staan en kon zij de bal langs keepster Jana Spieker plaatsen.

Na het missen van de kans van Kalmeijer, na een ruim uur spelen, probeerde Reiger Boys nog wel de gelijkmaker te forceren, maar door de ruimte die hierdoor ontstond kreeg juist Berkel de beste kansen. In eerste instantie werden die vooral onschadelijk gemaakt door de uitstekende keepster Spieker, maar uitgerekend zij ging in de uiterste slotfase de mist in bij een voorzet van invalster Maureen Stel waarmee het duel direct beslist was.

VROUWEN HOOFDKLASSE A ZATERDAG

Reiger Boys VR1 – Berkel VR1 0-2 (0-1)
30. Michelle Arbman 0-1
88. Maureen Stel 0-2

Opstelling Reiger Boys: Jana Spieker, Isolde Stam, Evelyn Schoon, Fiore Cioli, Ashley Koeleman (46. Dominique Verweij), Fay Rood, Maartje van Haneghem, Aaike Verschoor, Anika Schulte (46. Joy Kalmeijer), Manon Huisman, Niki Rensen.

Foto’s: DP Sportfotografie