PURMEREND - In de top van de 3e Klasse A heeft Reiger Boys zaterdagmiddag met 4-3 verloren van koploper Purmersteijn. De ploeg van trainer Raymond Huisman knokte zich knap terug na een 4-1 achterstand. 'Als de wedstrijd nog vijf minuten langer duurt pakken we een punt of zelfs meer', verklaarde aanvoerder Pascal Kabalt na afloop.

Reiger Boys toonde dus een behoorlijk portie veerkracht nadat het kort na rust kansloos leek. 'In de eerste helft speelden we veel te apatisch, en onder ons niveau. Uiteindelijk hebben we daar de wedstrijd weggegeven', zo stelde Kabalt. Binnen het kwartier nam Purmersteijn een 2-0 voorsprong door twee goals van aanvaller Ricardo Stam die vlak na de rust ook scoorde na een fout in de opbouw bij Reiger Boys.

Hiermee leek de wedstrijd gespeeld want ondanks een treffer van Bert Inecia maakt Lorenzo Rijmers ook nog de 4-1 voor de Purmerenders, met nog slechts een klein kwartier op de klok. Vijf minuten later is de spanning echter volledig terug als eerst invaller Sam Beunder en vervolgens opnieuw Inecia het net weten te vinden. Kabalt: 'In de laatste twintig minuten hebben zij alleen maar ballen uit hun eigen strafschopgebied weg lopen te rossen, want zij wisten het niet meer. In de slotminuut maakte hun keeper nog een goede redding anders pakken wij hier gewoon een punt. Ik moet zeggen dat Purmersteijn een goede ploeg heeft, maar wij moeten beter kunnen.'

Door de nederlaag is de achterstand op de koploper opgelopen naar vijf punten. Volgende week hoopt Reiger Boys bij de top aan te haken als de nummer drie in de stand, HBOK, op bezoek komt.

Vrouwen 1 hard onderuit
Reiger Boys VR1 zit duidelijk in een mindere fase. Nadat uit de eerste vijf wedstrijden negen punten werden vergaard gingen de laatste drie wedstrijden verloren. Zaterdagmiddag ging men fors onderuit bij promovendus ACV. In Assen keek de Heerhugowaardse formatie van Janny Timisela al bij rust tegen een 3-0 achterstand aan. In de tweede helft ging het iets beter en wisten de geel-zwarten te scoren via Manon Huisman en Joy Kalmeijer, maar uiteindelijk kon een 5-2 nederlaag niet worden voorkomen.

Komende zaterdag hoopt Reiger Boys VR1 weer wat aan het vertrouwen te werken tegen als men thuis speelt tegen Odysseus '91 dat twee plaatsen hoger staat, maar slechts één punt meer heeft.