HEERHUGOWAARD – In de derde speelronde van de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Woest in eigen huis een gevoelige nederlaag geleden tegen Drachtster Boys/HR Piping. Na een 0-0 ruststand kreeg de Heerhugowaardse formatie in de tweede helft een lesje in effectiviteit (0-4).

‘Een geflatteerde uitslag’, zei Reiger Boys-aanvoerster Dominique Verweij die zelf niet ongeschonden uit de strijd was gekomen na een stevige botsing met een Friese speelster. Met een pijnlijke kaak vertelde ze: ‘Eigenlijk hadden wij bij rust met 1-0 of 2-0 moeten voorstaan en nu geven we bij 0-0 binnen een paar minuten de wedstrijd weg.’

Voor wat betreft die eerste helft doelde Verweij met name op de kansen die Jaimy Visser en Sanne Brand kregen. Zeker laatstgenoemde had eigenlijk de score moeten openen toen zij één op één kwam te staan met keepster Reitsma, maar haar inzet was niet goed geplaatst. In het tweede bedrijf ging het vervolgens binnen een paar minuten mis en beide keren gebeurde dat omdat de thuisploeg teveel naar achteren liep. Aafke de Hoek profiteerde daar als eerste van door van afstand raak te schieten en even later kon aanvoerster Jessie Prijs met een sterke individuele actie voor de 0-2 zorgen.

Bij Reiger Boys, waar de jonge Kess Androg een verdienstelijk debuut maakte was men vervolgens niet meer bij machte om dit recht te trekken al was de eveneens jonge Floor Spaan nog dichtbij met een schot op de bal. In de slotfase kreeg men vervolgens het deksel nog eens dubbel op de neus en liep de uitslag inderdaad wat geflatteerd op naar 0-4 toen achtereenvolgens Sikma en nogmaals Prijs het net vonden.