HEERHUGOWAARD - Het lek is nog niet boven bij hekkensluiter Reiger Boys, maar ondanks een thuisnederlaag tegen FC Castricum kweekte de ploeg van de debuterende trainer Tom Boukes toch aan het moraal. De geel-zwarten kwamen namelijk voetballend helemaal niet slecht voor de dag, werkten hard, doch kreeg zoals vaker dit seizoen op ongelukkige momenten de doelpunten tegen.


Hoe anders was het gelopen als Mick Leijdeckers in de zesde minuut de score had geopend toen hij na een prima combinatie vrij voor doelman Beukers kwam, maar naast mikte. Reiger Boys was in de openingsfase duidelijk de betere ploeg, maar vanuit het niets kwamen de gasten na een kwartier op voorsprong toen de bal na een vrije trap vanaf rechts pardoes voor de voeten viel van Justo van der Werf. Een fikse tegenvaller voor de thuisploeg die desondanks niet bij de pakken neer gingen zitten. Hoewel niet altijd nauwkeurig in de passing speelde men als team met een hoop strijd.

Kort na de rust kwam de gelijkmaker er toch door een benutte strafschop van Leijdeckers, maar helaas bleek de gelijke stand van korte duur toen de overigens sterk keepende Julian Koopman voor de bal ging, maar te laat was en zijn tegenstander meenam. De arbiter wees opnieuw naar de stip en nu was het Van der Werf die raak schoot. Reiger Boys moest zich opnieuw opladen, en dat deed men ook ware het niet dat slordig balverlies de derde treffer voor Van der Werf opleverde. Dit kwam de thuisploeg niet meer te boven en de achtste nederlaag van het seizoen was dan ook een feit.

Trainer Boukes, die in de winterstop Raymond Huisman verving als trainer zag echter genoeg lichtpuntjes om mee aan de slag te gaan. "Ik heb het volste vertrouwen in dit team. De trainingsopkomst was afgelopen week goed, en we hebben vandaag keihard gewerkt. De tegendoelpunten vielen vandaag knullig en ongelukkig, maar ik heb gezien dat wij zeker niet onder te hoeven doen voor andere ploegen in deze klasse. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat wij ons kunnen handhaven."

Reiger Boys speelt komende zaterdag een cruciale wedstrijd in de strijd onderin als men op bezoek gaat bij de nummer voorlaatst, Flamingo's in Alkmaar. Op de eerste speeldag van dit seizoen speelden beide teams in een doelpuntrijk duel 4-4 tegen elkaar. Winst zal nu echter een cruciale stap kunnen betekenen.

Reiger Boys - FC Castricum 1-3 (0-1)
15. Van der Werf 0-1
48. Leijdeckers (pen.) 1-1
54. Van der Werf (pen.) 1-2
72. Van der Werf 1-3

Foto's: DP Sportfotografie