ZAANDAM – Voor vele ploegen is een wedstrijd tegen PSZ een mooie gelegenheid om aan het doelsaldo te werken. De Zaanse ploeg pakte dit seizoen slechts één punt en verliest veelvuldig met grote cijfers. Ondanks vele kansen boekte Reiger Boys afgelopen zaterdag een nipte zege, 1-2.

‘We hebben gelukkig met 2-1 gewonnen, maar het was echt een dramatische wedstrijd’, aldus Duc Ahn Vu. ‘Wij probeerden nog te voetballen terwijl de tegenstander alleen maar op de counter ging loeren.’ Dat het veld niet in de beste staat was was ook niet bepaald een voordeel. Toch creëerde Reiger Boys de nodige kansen. ‘In de eerste helft hebben we dertien kansen gehad’, telde Vu. Gescoord werd er echter niet. Eén van de kansen was een penalty van Dave van Dekken, maar ook dit leverde geen doelpunt op.

Na de pauze was het PSZ dat de leiding nam. De ploeg veroverde de bal na een verkeerde breedtebal en kwam tot scoren. ‘Daarna gingen we wat aanvallender spelen en maakten we snel twee doelpunten’, vervolgde de middenvelder. Met een mooie stift trok Bert Inecia de stand gelijk. Een van richting veranderd schot van Jeroen Kossen betekende de 1-2 voorsprong voor Reiger Boys. ‘Een 1-2 winst met 34 schoten op doel.’