HEERHUGOWAARD - In de Derde Klasse A heeft Reiger Boys zich zaterdag op niet te verstane wijze gerevancheerd voor twee eerdere nederlagen tegen Purmersteijn gedurende dit seizoen. De ploeg van trainer/coach Raymond Huisman leverde een collectieve teamprestatie door de Purmerenders met 5-2 terug te wijzen.

In Purmerend had Reiger Boys dit seizoen dus al twee keer verloren. Na de eclatante 6-0 in het bekertoernooi werd het in competitieverband 4-3. In eigen huis liet Reiger Boys vanaf minuut één echter zien een appeltje te willen schillen met de gasten. De thuisploeg kwam al snel op voorsprong toen Martijn Grooff de bal niet langs de keeper kreeg, maar Dave van Dekken van grote afstand de rebound raak mikte. Nadat vlak daarna Rodney de Bonte onterecht werd afgevlagd wegens buitenspel sloeg Purmersteijn uit de tegenaanval toe via Dick Bos: 1-1.

Voor Reiger Boys een signaal om er nog een schepje bovenop te doen en die wilskracht werd in de laatste vijf minuten van de eerste helft beloond. Van Dekken kon zijn tweede van de middag binnen tikken na een corner van Grooff en vervolgens kon Lars Apeldoorn door koppen op zijn medeverdediger Timo Blind die de 3-1 tegen de touwen kopte.

Lars Keppel, trainer van Purmersteijn greep in de rust in door twee keer te wisselen waarbij vooral het inbrengen van Ricardo Stam effect leek te sorteren. De aanvaller kopte via de binnenkant van de paal de 3-2 tegen de touwen, maar ging vervolgens gruwelijk in de fout door zich zowel verbaal als met een charge te misdragen. Aangezien Reiger Boys kort na de aansluiting de 4-2 maakte via opnieuw Van Dekken, uit een assist van De Bonte, liet Stam zich verbaal gelden tegen scheidsrechter Otten. Een harde charge op een Heerhugowaardse verdediger zorgde ervoor dat Stam een kwartier na zijn entree alweer met rood kon vertrekken. In het rumoer rondom die kaart zagen vervolgens nog twee Purmerenders geel.Reiger Boys speelde het duel vervolgens goed uit en had zelfs de score uiteindelijk nog hoger kunnen maken dan de uiteindelijke 5-2 die tot stand kwam na een fraaie treffer van Rodney de Bonte.

Dave van Dekken, met drie goals "man of the match", roemde de teamprestatie. 'Ik maak er vandaag drie en ik heb heerlijk gespeeld, maar dit is echt een overwinning van het team. Martijn Grooff scoort bijvoorbeeld vandaag niet, maar speelt toch een geweldige wedstrijd en kijk eens naar onze keeper Nick van Duijn die een paar wereldballen eruit haalt, en zo kan ik iedereen wel noemen.' Ook trainer Huisman was trots op de prestatie. 'En als we dit wekelijks kunnen opbrengen zie ik ons nog mooie dingen doen dit seizoen.' Door de zege, en de overige uitslagen is de aansluiting met de subtop in ieder geval weer aanwezig voor de ploeg die komende zaterdag op bezoek gaat bij DVC Buiksloot.

Reiger Boys - Purmersteijn 5-2 (3-1)
4. Van Dekken 1-0
7. Bos 1-1
40. Van Dekken 2-1
44. Blind 3-1
57. Stam 3-2
60. Van Dekken 4-2
78. De Bonte 5-2

Foto's: DP Sportfotografie