HEERHUGOWAARD – Een prachtig affiche komende vrijdagavond voor de zaalvoetbaldames van Reiger Boys. In eigen huis speelt de ploeg in de halve finale van de beker tegen Drachtster Boys.

Reiger Boys speelde afgelopen vrijdag teleurstellend met 1-1 gelijk tegen concurrent Hovocubo. Door de puntendeling lijken de play offs te ver weg. Met een achterstand van elf punten is het met nog acht wedstrijden voor de boeg niet realistisch om te denken dat de Heerhugowaarders zich gaan plaatsen bij de eerste vier ploegen van de eredivisie dames.

Tegenstander in die halve finale is de nummer vier van de eredivisie. Drachtster Boys staat er met 25 punten goed voor, aangezien de voorsprong op de nummer vijf met zes punten aardig groot is.

Eerder dit seizoen wist Drachtster Boys te winnen, al maakte Reiger Boys het de ploeg nog aardig lastig. In Drachten eindigde het duel in 3-2 voor de thuisploeg.

Drachtster Boys speelde tot dusver slechts twee wedstrijden in het bekertoernooi. In de eerste ronde won de ploeg op bezoek bij FC Gelre met 3-4. In de tweede ronde kwam de ploeg niet in actie, en in de kwartfinale werd een 4-6 zege behaald bij Zuidoost United.

Eenvoudig naar halve finale

De dames van Reiger Boys, gecoacht door Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo, wist de eerste ronde zeer eenvoudig door te komen. Op bezoek bij CF Morado in Nijmegen won de Heerhugowaardse ploeg met maar liefst 0-12.

Ook in de kwartfinale kende Reiger Boys geen problemen. De ploeg speelde uit bij Pro Futsal Club waar een overtuigende 1-6 eindstand werd neergezet.

De halve finale is voor Reiger Boys andere koek, gezien de ranglijst. Drachtster Boys is op papier de favoriet, maar in het bekervoetbal gelden andere wetten. Dit zal vrijdag niet anders zijn. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal Waardergolf. Scheidsrechter Kool zal om 19.30 uur het startsein geven waarna beiden ploegen vol voor een plek in de bekerfinale zullen strijden.