HEERHUGOWAARD – Als nummer zes de winterstop in, het is niet waar Reiger Boys op had gerekend voorafgaand aan dit seizoen. Toch is het de huidige situatie voor de derdeklasser. Komend weekend kan het de weg omhoog inzetten als het op het eigen Sportpark ‘de Wending’ het Beverwijkse DEM verslaat.

Twee seizoenen geleden degradeerde Reiger Boys uit de tweede klasse. Dit seizoen begon de ploeg voortvarend, op jacht naar promotie. “We begonnen de competitie vrij sterk met vier overwinningen, maar aan het einde van de eerste seizoenshelft werd het wisselvalliger en speelden we een aantal keer achter elkaar gelijk. We zullen constanter moeten worden” vindt Lars Apeldoorn. “Het staat op dit moment, op koploper OFC na, allemaal dicht bij elkaar. Een periode pakken is een mooie doelstelling voor de tweede seizoenshelft”.

Hoe kijk je terug op je persoonlijke prestaties dit seizoen?
“Zelf heb ik een vrij stabiel seizoen gedraaid. Door veel blessures heb ik alleen geen wedstrijd achter elkaar op dezelfde positie gespeeld, waardoor je niet in je rol en positie echt kan groeien. Maar ik ben voor de rest wel tevreden over mijn eigen spel, al kan het natuurlijk altijd beter”.

Zaterdag hervatten jullie de tweede seizoenshelft. Wat verwacht je ervan?
“Ik verwacht een leuke tweede seizoenshelft, aangezien het allemaal nog heel dicht bij elkaar ligt bovenin. Er kan dus nog van alles gebeuren. Dat zag je aan OFC, die verliezen op het einde van de eerste seizoenshelft ook nog tweemaal, terwijl die daarvoor alles nog hadden gewonnen. Alles ligt nog open, maar wij zullen eerst constanter moeten gaan spelen, want anders doen wij niet bovenin of voor een periode mee”.

Wat verwacht je zaterdag voor een duel tegen DEM?
“Wij hebben nog niet tegen DEM gespeeld. Gezien de statistieken zijn ze net zo wisselvallig als wij. Ze krijgen bijna iedere wedstrijd wel een doelpunt tegen, maar scoren ook altijd. Iets dat wij ook wel redelijk hebben, zeker aan het einde van de eerste seizoenshelft. Het zal dus een leuk duel worden”.

In de eerste seizoenshelft hadden jullie vele blessures. Hoe is dat komende zaterdag?
“Aankomende zaterdag missen wij weinig spelers. Dave van Dekken en Alessandro Witkamp zijn niet van de partij. Daarentegen keren Jermaine Rock, Martijn Grooff en Mick Leijdeckers weer terug van blessures, waardoor onze selectie weer een stuk sterker is geworden. Oftewel, ik heb enorm veel vertrouwen in aankomende zaterdag”.