HEERHUGOWAARD – Ondanks de vijfde positie kan Reiger Boys niet volledig tevreden zijn over het seizoen tot nu toe. Na een sterke start presteert de Heerhugowaardse ploeg al weken wisselvallig in de derde klasse. Komend weekend staat de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Een mooie kans om het jaar positief af te sluiten.

Op papier lijkt Reiger Boys een eenvoudig duel te krijgen, aangezien tegenstander DZS met slechts één punt de hekkensluiter is in de derde klasse A. “Ik denk dat na vorige week iedereen beseft dat de plaats op de ranglijst niks zegt. Maar als wij gewoon scherp beginnen en de hele wedstrijd geconcentreerd blijven voetballen, schat ik de kansen hoog in voor ons” blikt Ilco van der Hel vooruit. Met zijn 38 jaar is de middenvelder de oudste speler binnen de selectie, maar toch steevast basisspeler. “Natuurlijk is het minder dan vijftien jaar geleden, maar ik voel mij nog steeds fit genoeg om de wedstrijden te kunnen spelen en hopelijk iets extra’s toe te voegen”.

Dat extra’s heeft Reiger Boys zeker nodig, want door vele afwezigen moet coach Wesley Visser wekelijks schuiven in zijn elftal. Het zorgt voor een wisselvallig seizoen. “We hebben bijna geen een wedstrijd kunnen spelen met dezelfde spelers. Mede door blessures en werk moet de trainer keuzes maken. Hierdoor missen we af en toe iets waardoor het de ene week wat anders gaat dan andere” vertelt Van der Hel, die zelf wél wekelijks aan de aftrap kan verschijnen.

Constant
Wanneer de ploeg minder wisselvallig is, liggen er voldoende kansen. De achterstand op de nummer twee is immers gering met slechts twee punten minder. “Wij kunnen met deze spelersgroep de top drie halen. We moeten dan wel wat constanter gaan speler en sneller scoren zodat de verdediging minder vaak onder druk staat” is Van der Hel van mening. “Wij hebben bijna alle wedstrijden een mindere en een betere helft gespeeld, als wij de betere helft nu eens een hele wedstrijd vol kunnen houden dan kunnen wij het elke ploeg moeilijk maken in deze competitie”.