HEERHUGOWAARD – Nadat het vorige week een knappe 4-2 overwinning boekte op Pernis, ging Reiger Boys afgelopen vrijdagavond in eigen huis onderuit. Uiteindelijk incasseerde de Heerhugowaarders tegen Hovocubo een 1-5 nederlaag.

Na de nederlaag tegen Hovocubo is Reiger Boys uitgespeeld in de strijd om de play offs om het kampioenschap. Met een gemiddelde leeftijd van 18,3 jaar was het ook niet het doel voor de Heerhugowaarders. ,,Ons doel is groeien. En dat zie ik wekelijks” vertelt Niña George-Koek. Die jonge groep ging tegen Hovocubo, dat nog volop meedoet in de race om de vierde plaats, uiteindelijk met ruime cijfers onderuit. ,,In de eerste helft waren we wat afwachtend. Ik wilde eerder druk gaan zetten omdat je zag dat Hovocubo er dan moeilijk uit kwam. Allen konden wij het conditioneel niet opbrengen. Vandaar dat ik halverwege probeerde steeds iets meer omhoog te gaan staan” vervolgde de coach.

In het laatste kwartier kreeg Reiger Boys vele kansen. Via Lotte Bijl, Chantal Hendriksen, Lais Boes en Hannah Flapper kwam het meerdere keren gevaarlijk voor het doel. Hovocubo keepster Aniek van t Hof bleek echter een lastig te nemen horde. Het was in de fase waarin de wedstrijd al gespeeld was. De Hoorns ploeg stond toen immers al op een 1-4 voorsprong.

Comfortabel
Die voorsprong werd grotendeels voor rust opgebouwd. Na zeven minuten werd een voorzet van Benthe Huijsman door Reiger Boys speelster Lotte Bijl in eigen doel gewerkt. Na een kwartier kwam de thuisploeg echter terug via Hannah Flapper die in de linkerhoek raak schoot.

Halverwege ging Hovocubo met een comfortabele voorsprong richting de kleedkamer. Een minuut na de gelijkmaker wist Bouchra Ait’lhou na een individuele actie raak te schieten, waarna Ait’lhou vlak erna aangever was bij de 1-3 die door Sanne Brand in het eigen doel werd getikt.

Toen Dyanne Bito een minuut na rust bij de eerste paal raak schoot was de spanning ver weggedreven. Het weerhield Reiger Boys er niet van om meerdere keren gevaarlijk op te stomen. Zo was Flapper tweemaal dichtbij, maar schoot beiden keren naast. Nadat Bijl op keepster Van t Hof stuitte vond ook Flapper de Hoornse doelvrouw op haar pad.

In de laatste tien minuten drukte de scheidsrechters hun stempel nadrukkelijker. In de gehele wedstrijd maakte de leiding twijfelachtige beslissingen. Elf minuten voor tijd werd Hovocubo trainer Roy Nieuwkoop weggestuurd, terwijl er weinig aan de hand leek. Ook werd er meermaals makkelijk gefloten. Beiden ploegen lieten zich er niet te veel van afleiden en aan beiden kanten werden kansen gecreëerd. Lais Boes draaide mooi om haar tegenstander waarna ze de keepster redding zag brengen. Lotte Bijl kreeg uit een penalty een kans om de spanning wat terug te brengen, maar de lat was spelbreker. Zes minuten voor tijd schoot Gisela van Ankeren uit een voorzet van Bito raak, 1-5. ,,We hebben de kansen hebben gehad, maar niet afgemaakt” zei George-Koek na afloop. ,,Ik vind 5-1 geen terechte uitslag, maar het is wel een verdiende overwinning van Hovocubo”.