HEERHUGOWAARD/UTRECHT - Het was een slechte zaterdag voor de teams van Reiger Boys. De herenploeg speelde twee weken geleden nog voor een plaatsje in de nacompetitie voor promotie, maar moet na de thuisnederlaag tegen RKVV DEM zelfs vrezen voor nacompetitie tegen degradatie. De vrouwen van Reiger Boys lijken uitgeschakeld voor de titel in de hoofdklasse na een gelijkspel bij Sporting '70.


De blessuregolf waarmee trainer Tom Boukes al het hele seizoen te kampen heeft begint steeds meer zijn tol te eisen voor Reiger Boys. Waar de Heerhuowaardse ploeg er rond de winterstop nog uitstekend voor stond moet men na de nipte nederlaag tegen DEM ineens naar onderen kijken, daar men in de laatste zes wedstrijden slechts één schamel puntje wist te behalen. Op De Wending maakte Leroy de Graaf na een kwartier spelen het doelpunt voor de Beverwijkers en ondanks de nodige kansen kwam Reiger Boys dit niet meer te boven.

In de stand heeft Reiger Boys nog vijf punten voorsprong op VV IJmuiden en HCSC die nu op de "onveilige plaatsen" staan. Waar de equipe van Boukes nog twee wedstrijden moet spelen hebben die beide ploegen echter nog vier wedstrijden tegoed. Reiger Boys moet dus in de komende twee wedstrijden tegen titelkandidaat De Foresters en het hoger geklasseerde VSV minimaal één overwinning boeken om zich veilig te spelen.

Vrouwen
Voor de vrouwen van Reiger Boys lijkt de titel in de hoofdklasse een utopie nadat men in de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Sporting '70 met 1-1 gelijk speelde. In Utrecht bracht Merel Albertsma de ploeg van trainer Arnold de Block nog wel op voorsprong, maar de thuisploeg wist gelijk te maken.

Door de remise is de achterstand op koploper Jodan Boys met nog twee wedstrijden te gaan nu vijf punten en lijkt Reiger Boys zich te moeten richten op de nacompetitie. De eerstvolgende wedstrijd voor de Heerhugowaardse vrouwen is op 11 mei als men SC Klarenbeek ontvangt.