ZWAAG - De eerste ronde van het bekertoernooi bij het zaalvoetbal voor vrouwen leverde direct een ware thriller op. In de Noord-Hollandse derby tussen Hovocubo en Reiger Boys/Woest was het vanaf het begin tot het eind spannend. Na een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg kwam de Heerhugowaardse formatie toch nog knap op gelijke hoogte om vervolgens de strafschoppenserie te winnen.

Mocht deze bekerwedstrijd een opmaat zijn voor wat er straks in de competitie staat te gebeuren dan belooft dat heel wat want hoewel er aan beide kanten fouten werden gemaakt was er continu spanning en kon het publiek genieten van enkele individuele hoogstandjes. Het meer ervaren Hovocubo van trainer/coach Rudy Monden nam het initiatief en werd daar na acht minuten voor beloond toen na een vlotte aanval nieuwkomer Chelly Drost kon scoren. Hierna ging het spel op en neer met mogelijkheden aan beide kanten maar het duurde tot in de tweede helft tot er een tweede goal viel en opnieuw was Drost de afmaker.

Wie dacht dat hiermee de wedstrijd gespeeld was kwam echter bedrogen uit want Reiger Boys rechtte de rug en kwam met nog een minuut of zeven op de klok keihard terug. Na de aansluitingstreffer van Sanne Brand was het twee minuten later Chantal Hendriksen die met een fraai schot de gelijkmaker binnen schoot. Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen en aan Reiger Boys-zijde slaagden doelpuntenmakers Brand en Hendriksen en aanvoerster Dominique Verweij hier feilloos in. Bij de Hoornse ploeg gebeurde dit ook met Dyanne Bito en Chelly Drost, maar was het uitgerekend de ervaren Marjan Brouwer die haar schot gekeerd zag worden door keepster Jacky Reus waardoor Reiger Boys mee gaat in de loting voor de volgende ronde.

Trainer/coach Rudy Monden baalde na afloop zichtbaar: 'Dit slaat helemaal nergens op. Eerst geef je een 2-0 voorsprong uit handen en dan nog die penaltyreeks. Uithuilen en richten op de competitie dan maar.' De Heerhugowaardse coach Monique van der Rijst was uiteraard wel in haar nopjes: 'Ik ben zeer tevreden over hoe we hebben gevoetbald en karakter hebben getoond na die achterstand. We zijn in een proces bezig met jonge talentvolle speelsters en dan is dit een lekker begin.'

Hovocubo VR1 - Reiger Boys/Woest VR1 (2-2, 4-5 n.s.)
8. Chelly Drost 1-0
29. Chelly Drost 2-0
34. Sanne Brand 2-1
36. Chantal Hendriksen 2-2

Foto's: DP Sportfotografie