HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben vrijdagavond een simpele zege geboekt op hekkensluiter PFC uit Apeldoorn. De talentenmachine van trainer/coach Niña George-Koek komt steeds meer op stoom, en na een moeizame start van de competitie mag men nu zelfs ruiken aan de plaatsen die aan het eind van het seizoen recht geven op de play-offs.

Feitelijk was de wedstrijd tegen Pro Futsal Club al na één helft beslist. De thuisploeg startte met een ultrajong blok en die stelden snel orde op zaken, waarbij de vele talenten die dit seizoen door zijn gebroken vanuit de eigen jeugd het net wisten te vinden. Binnen mum van tijd stond het 3-0 door goals van Hannah Flapper, Lisa Luiken en Lais Boes. Nog voor de rust werd die score verder uitgebouwd door de iets meer ervaren speelsters Chantal Hendriksen en Lotte Bijl (strafschop). De spaarzame kansen die de gasten uit Apeldoorn kregen werden tussendoor onschadelijk gemaakt door de jonge keepster Isa de Vries. Na de pauze scoorde Hendriksen haar tweede van de avond alvorens PFC via Margriet Roos de eer kon redden. Het slotakkoord was voor Rosa Kruijver die met een ferm schot de eindstand op 7-1 bepaalde.