ALKMAAR - Na acht nederlagen en vijf gelijke spelen heeft Reiger Boys eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Op bezoek bij directe concurrent Flamingo's '64 won de ploeg van trainer Tom Boukes met 1-3 waardoor het de laatste plaats over doet aan de Alkmaarders.

Beide ploegen zit in een zware fase. De Flamingo's van trainer Ron Weinbrecher verloor de laatste zes wedstrijden en de resultaten bij Reiger Boys zorgden in de winterstop voor een trainerswissel alwaar Raymond Huisman moest wijken voor Boukes. Het spel van de Heerhugowaardse formatie gaf een week eerder tegen FC Castricum al wat vertrouwen, maar leverde nog geen punten op.

Op het duel op Sportcomplex 't Lood zat dan ook een hoop spanning en dat was duidelijk zichtbaar in de eerste helft waar de ervaren Alkmaarse ploeg in eerste instantie het beste voor de dag kwam. Op een zwaar bespeelbaar veld en een straffe wind had Bert Inecia zelfs koppend de openingstreffer kunnen maken na een goede voorzet van Ruben Beentjes, maar zijn inzet werd gekeerd door keeper Julian Koopman. Na een half uur kreeg het hardwerkende Reiger Boys meer het overwicht. Kevin Pawirosemito mikte van dichtbij naast en na een goede aanval kwam de bal via Dave van Dekken bij Daniël Vos die met een vlammend schot de lat raakte.

De tweede helft was nauwelijks twintig seconden op gang toen dezelfde aanvallers er wederom een goede aanval uit en nu wist Vos het voorwerk van Van Dekken wel op waarde te schatten: 0-1. De wedstrijd was gelijk open en er volgden nu mogelijkheden aan beide kanten. Zo raakten ook Maurice Gijzen en Ruben Beentjes het aluminium en aan de andere kant probeerden Daan de Vries en Van Dekken het met schoten van buiten de zestien die net geen doel troffen. De Vries stond even later aan de basis van de 0-2 toen hij vanaf rechts voorgaf en de bal voor de voeten kwam van linksback Jordy Wijdenes die verwoestend uithaalde en doelman Kivancli kansloos liet.

Toch bleek het nog niet gebeurd want even later werd een vrije trap van Gijzen door Richard Rijsterborgh tot doelpunt verlengd en bijna werd het zelfs nog gelijk toen Inecia voor open doel over mikte. Uiteindelijk besliste Reiger Boys het duel vijf minuten voor tijd toen invaller Youp Verresen over rechts op kwam en zijn voorzet door voormalig Reiger Boys-spelers Ilyas Bektas achter zijn eigen doelman werd gewerkt. De score had zelfs nog hoger kunnen uitvallen als een andere invaller, Boyd de Smet, niet de lat had geraakt.

"We zijn een paar keer goed weggekomen, maar ik ben allereerst heel blij met de drie punten en vooral met de wijze waarop deze ploeg keihard werkt voor elkaar", verklaarde een gelukkige Boukes na afloop. Flamingo's-aanvaller Ruben Beentjes baalde van de nederlaag. "Onnodig, want we hebben in beide helften genoeg kansen gehad."

Door de zege klimt Reiger Boys nu twee plaatsen en houdt het Beverwijk op doelsaldo achter zich, terwijl Flamingo's een punt achterstand heeft. Beverwijk en Flamingo's treffen elkaar komende zaterdag 8 februari. Reiger Boys speelt dan thuis tegen middenmoter Koninklijke HFC.

De Flamingo's - Reiger Boys 1-3 (0-0)