HEERHUGOWAARD - Na drie wedstrijden zonder overwinning heeft Reiger Boys weer eens de volle buit gepakt. Onder stormachtige omstandigheden werd het thuisduel tegen ZCFC met 3-2 gewonnen. Na 70 minuten leek de ploeg van trainer Raymond Huisman al op rozen te zitten, maar in de slotfase maakte men het nog onnodig spannend.

Toch was de zege een welkome opsteker voor de geel-zwarten nadat er in de afgelopen wedstrijden tegen de top drie van de Derde klasse A slechts één punt werd behaald. 'Een terechte zege', aldus trainer Huisman. 'Ondanks de wind hebben we bij momenten toch nog redelijk kunnen en durven voetballen. Dit in combinatie met de juiste instelling resulteerde in een terechte overwinning.'

Met de wind pal tegen legde Reiger Boys de basis voor de overwinning want met af en toe prima voetbal kwam ZCFC er nauwelijks aan te pas. Keeper Jasper Pool, die de geblesseerde Nick van Duijn verving, moest slechts eenmaal handelend optreden. Op dat moment had Dave van Dekken de thuisploeg al op voorsprong gebracht. Op slag van rust profiteerde Kevin Pawirosemito vervolgens van een fout van de ZCFC-defensie waardoor men met 2-0 ging rusten.

Trainer Huisman gaf in de rust aan om slim met het windvoordeel om te gaan, maar toch duurde het tot de 70e minuut voordat de score verder werd uitgebreid via Diederik Luiken. 'Dan hoop je dat je de wedstrijd in het slot gooit en de score uit kan breiden, maar helaas maakten wij het ons zelf onnodig moeilijk hierna.' Met nog een ruim kwartier op de klok scoorde ZCFC via Knibbe de 3-1. In een rommelige eindfase kreeg Cornelissen van ZCFC een rode kaart na een handgemeen met Martijn Grooff, en met tien man scoorde El Ibrahimi nog voor de Zaankanters. Net voor het laatste fluitsignaal pakte Pool nog een gevaarlijk schot waardoor de zege verdiend naar de thuisploeg ging.

Vrouwen Reiger Boys
Voor de vrouwen van Reiger Boys verliep de zaterdag een stuk minder voorspoedig. Tegen koploper FC Rijnvogels ging de ploeg van trainster Janny Timisela kansloos onderuit. Met een gehavend team wegens blessures en afwezigen kreeg men in Katwijk met maar liefst 8-0 op de broek.