HEERHUGOWAARD - Na drie nederlagen op rij heeft Reiger Boys in het middenmoot-duel tegen ASV De Dijk een punt overgehouden. Op Sportpark De Wending eindigde het zaterdagmiddag in 2-2.

'Over 90 minuten gezien hadden we deze wedstrijd moeten winnen, maar gezien de situatie waarin wij de afgelopen weken zitten kan ik best leven met een punt', sprak trainer Raymond Huisman na afloop. De oefenmeester doelde daarmee niet alleen op het feit dat hij opnieuw een groot aantal basisspelers miste, maar vooral op het gebrek aan vertrouwen bij de ploeg in de laatste wedstrijden. Na vijftien tegendoelpunten in drie wedstrijden toonde de ploeg zich tegen de Amsterdammers in ieder geval zeer strijdbaar.

Halverwege de eerste helft kwam men op voorsprong door een benutte strafschop van Martijn Grooff nadat Dave van Dekken binnen de zestien was aangetikt door aanvoerder Van de Kolk. Ook De Dijk kreeg een strafschop al leek die makkelijk gegeven. Anouar Moussa had hier lak aan en schoot vanaf elf meter raak.

Direct na de aftrap leverde Reiger Boys vlot de bal in en kon diezelfde Moussa binnen achttien seconden de 1-2 laten aantekenen. Door goed voorbereidend werk van linksback Luuk Pel was het opnieuw Grooff die de stand weer in evenwicht bracht. De thuisploeg had hierna de zege moeten grijpen, maar liet zich teveel uit het spel brengen door het vervelende gedrag van enkele spelers van De Dijk. Iets waar ook scheidsrechter Verbij zich aan stoorde want in de slotfase toonde hij zowel Ait Omar en Azaoumi een tweede gele kaart en dit overkwam ook Van de Kolk nog na afloop van de wedstrijd.

Reiger Boys - ASV De Dijk 2-2 (1-1)
22. Grooff (pen.) 1-0
45. Moussa (pen.) 1-1
46. Moussa 1-2
64. Grooff 2-2

Foto: DP Sportfotografie

Reiger Boys VR1 blijf in acuut degradatiegevaar verkeren nadat men de uitwedstrijd bij middenmoter RCL met ruime cijfers heeft verloren. Het zat de ploeg van trainster Janny Timisela dan ook weer niet mee. Zo ging er aan de 1-0 een overtreding vooraf, en werd de tweede treffer vanuit buitenspelpositie gemaakt. Na die treffer was het verzet van de geel-zwarten gebroken en liep de RCL uit naar een ruime 5-0 zege. Komende zaterdag 13 april wacht Reiger Boys opnieuw een zware wedstrijd als koploper Rijnvogels naar Heerhugowaard komt.