HAARLEM - Het zal voor Reiger Boys een hels karwei worden om zich alsnog te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Op bezoek bij EDO in Haarlem leed de Heerhugowaardse formatie alweer de vierde nederlaag op rij, waardoor men verder achterop raakt bij de bovenste plaatsen.


Met name de blessuregolf die de selectie van Tom Boukes al het hele seizoen teistert speelt de Heerhugowaardse ploeg parten. Kort na de winterstop stond Reiger Boys er met een derde plaats nog uitstekend voor, maar sindsdien zit men in een negatieve reeks. Ondanks de magere personele bezetting toonde men op bezoek bij EDO het nodige karakter door twee keer van een achterstand terug te komen. Na de openingstreffer van Bink van der Sluis wist Chris Coesel gelijk te maken, maar Reiger Boys kreeg moeilijk grip op de de spits van EDO die kort voor en kort na de rust nogmaals scoorde.

Toch kwam Reiger Boys sterk terug en leek het zelfs een punt te pakken toen achtereenvolgens Joël Krajenbrink en Jens Klant wisten te scoren. Dat Reiger Boys de laatste weken niets bespaard blijft bleek wel in de slotfase. Waar keeper Jorrit Stoop zijn tweede gele kaart ontving maakte EDO via Dani Claus ook nog de 4-3.

Met nog vier wedstrijden te gaan staat Reiger Boys nu vijfde in 3A. Komende zaterdag treft men op eigen veld de nummer zes in de stand, FC Castricum.