HEERHUGOWAARD - Voetbalvereniging Reiger Boys stopt aan het eind van het huidige seizoen met zaalvoetbal. Dat heeft de club vandaag bekend gemaakt in een persbericht. De club wil zich alleen nog richten op het veldvoetbal. De zaalvoetbalafdeling laat weten hoe dan ook door te gaan onder een andere naam.


Dat betekent tevens dat er een einde komt aan vijf jaar Eredivisievoetbal bij de vrouwen onder de naam Reiger Boys. In 2015 begon men aan een ambitieus plan waarbij de vrouwenselectie instroomde in de Eredivisie. De club wist een eigen opleiding neer te zetten waarvan heel wat talenten door stroomden naar het eerste vrouwenteam. Ook werden diverse speelsters geselecteerd voor Oranje. Dit seizoen had de ploeg zich al geplaatst voor de play-offs om het Nederlands Kampioenschap voordat de corona-crisis roet in het eten gooide en de competitie werd stilgelegd.

Monique van der Rijst, de huidige trainer/coach van het eerste vrouwenteam toont zich strijdbaar en laat weten dat men onder een andere naam, ook komend seizoen doorgaat in de Eredivisie. 'De organisatie staat dus wij gaan door. Hoe dat er precies uit gaat zien hopen wij snel bekend te kunnen maken.'

Reiger Boys laat in de verklaring weten:

VV Reiger Boys heeft, tijdens de Algemene Leden Vergadering in december 2019, besloten om aan het einde van het seizoen 2019-2020 te stoppen met de in 2013 opgerichte zaalvoetbal afdeling. In deze ledenvergadering was dit afgesproken als de zaalafdeling niet aan de gestelde voorwaarden zou voldoen.

De zaal heeft niet gebracht wat er van verwacht werd met betrekking tot integratie tussen de veld- en zaal. De prestatieve tak van de zaal heeft vrijwel geen leden die ook op het veld voor de vereniging uitkomen.

Voor zowel de prestatieve (Vrouwen 1, eredivisie, MO-15/13/11) als de recreatieve (Vrouwen 2/3 plus Heren 1 en JO-17) teams wordt gewerkt aan een oplossing om de teams bij andere verenigingen onder te brengen met behoud van hun huidige niveau.

VV Reiger Boys gaat zich nu volledig focussen op het veldvoetbal.