AMSTERDAM - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal heeft Reiger Boys op de laatste speeldag van 2018 een ruime nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij ASV De Dijk ging de ploeg van trainer Raymond Huisman met 6-2 onderuit.

En dat was een hard gelag voor de oefenmeester die in zijn eerste half jaar bij Reiger Boys sterk startte, daarna een wat mindere periode kende, maar in de laatste twee wedstrijden weer wat progressie boekte. 'Daarom baal ik ook van deze nederlaag. Ten eerste omdat ik vertrouwen had na de laatste twee wedstrijden en een scherpe warming-up die ik voor de wedstrijd zag. Helaas kwam dat er na het eerste fluitsignaal niet helemaal uit want De Dijk kreeg al na vijftien seconden de eerste kans.' Deze ging er weliswaar niet in, maar na een half uur was het wel raak toen er volgens Reiger Boys een overtreding werd gemaakt, maar de scheidsrechter liet doorspelen, en de spelers er een beetje apatisch bij stonden te kijken hoe de thuisploeg op weg ging naar de 1-0. Dave van Dekken bracht Reiger Boys even later wel weer op gelijke hoogte, maar nog voor rust nam De Dijk een hernieuwde voorsprong waarbij de verdediging volgens de trainer niet goed stond. 'Zonde omdat wij in de eerste helft via Martijn Grooff (2x) en Diederik Luiken toch zeker ook een paar goede kansen hebben gehad.'

Ruim tien minuten na rust bouwde de thuisploeg de score verder uit. 'Hierna zag je direct al aan de houding de teleurstelling bij mijn spelers en was het verzet eigenlijk al gebroken', aldus Huisman. De Dijk voerde de score in het laatste kwartier verder op al mocht Daniël Vos tussendoor nog wel tegen scoren met een knappe goal.

'Al met al kan ik moeilijk tevreden zijn over de eerste seizoenshelft al hebben we in acht van de twaalf gespeelde wedstrijden laten zien waar toe wij in staat zijn als we met z'n allen voor elkaar knokken. Daarin hebben wij vijf keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld, en was ik in ieder geval tevreden over de getoonde inzet. In de vier wedstrijden die wij verloren was ik dat niet dus we moeten er aan werken om daarin constanter en stabieler te worden. Dat betekent dat we op dit moment even pas op de plaats moeten nemen voor wat betreft de aspiraties, maar in de tweede seizoenshelft valt er nog genoeg te behalen dus daar gaan we ook voor, besluit Huisman.'

Reiger Boys hervat de competitie op 19 januari met een thuisduel tegen HCSC.