HEERHUGOWAARD – Afgelopen weekend begon Reiger Boys sterk aan de derde periode. Op bezoek bij titelkandidaat OFC wonnen de Heerhugowaarders met 0-1 dankzij een vroege treffer van aanvoerder Pascal Kabalt. Het was een cruciaal resultaat waardoor de kansen op het ‘toetje’ nog in leven zijn. ,,Er is nog niets gespeeld”.

Reiger Boys kan gezien worden als de ‘Koning van de gelijke spelen’. In totaal deelde het al zeven keer de punten met hun tegenstander. ,,We hebben onszelf dit seizoen een aantal keren te kort gedaan. Minimaal de helft van de gelijke spelen hadden we moeten winnen” meent Pascal Kabalt. ,,Daarbij was er ook nog eens een zeer treurig optreden van de scheidsrechter in onze thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk. Dat kostte ons drie punten”.

Ondanks de vele gelijke spelen is Reiger Boys nog altijd in de race voor een plek in de nacompetitie. De zege op OFC was daarin erg belangrijk. ,,Het besef is er wel, dat was tegen OFC ook al, anders had het seizoen als een nachtkaars uitgegaan” aldus Kabalt. ,,We hebben tien punten behaalt uit de laatste vier wedstrijden. De komende weken moeten we deze lijn doortrekken”.

Die lijn zal dan moeten worden doorgetrokken tegen Hellas Sport, eveneens een titelkandidaat. De ploeg uit Zaandam is gedeeld koploper. ,,Uit bij Hellas Sport werd het 0-0, dat was ons eerste puntverlies van de competitie en kostte ons toen de koppositie. Het zou mooi om dat nu andersom te kunnen doen voor hen, het zal een spannende pot worden” verwacht Kabalt. ,,Dus ik denk 2-1 voor ons”.

De achterstand op nummer vier HCSC bedraagt slechts drie punten. Kabalt: ,,Het zou zomaar kunnen zijn dat plek vier nacompetitie oplevert. We hebben net één wedstrijd in de derde periode gehad. Dus het is nog niet gespeeld”.