Promotie voor Heerhugowaardse zaalvoetbal

HEERHUGOWAARD - Vrijdag 3 februari is een bijzondere dag voor het Heerhugowaardse zaalvoetbal. De Waardergolf is dan toneel van een unieke avond. Liefst twee clubs komen op dezelfde avond uit in de halve finale van de beker. De heren van FC Marlène spelen om 21:30 tegen FC Eindhoven terwijl de vrouwen van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau de avond om 19:30 openen tegen Drachtster Boys. Uiteindelijke doel: Een plek in de finale van de beker.

Voor FC Marlène is de halve finale niet onbekend. Meermaals stond de Heerhugowaardse formatie in halve finales en finales van de landelijke beker. De club wil natuurlijk graag de finale weer halen en moet daarbij FC Eindhoven voorbij. {misschien nog iets aanvullen}

Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau speelt voor het eerst in haar geschiedenis de halve finale van de landelijke beker. De vorige ronde won het overtuigend van Pro Futsal Club uit Apeldoorn maar de dames van Drachtster Boys zijn toch wel van een andere kaliber. Drachtster Boys was afgelopen seizoen de verliezend finalist en wil er alles aan doen om minimaal weer de finale te halen.

Voor Jeroen Kossen (foto links) een extra bijzondere wedstrijd omdat hij op het veld uitkomt voor Reiger Boys. Hij kent aanvoerster van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau Aaike Verschoor (foto rechts) dan ook goed. Tijdens het fotomoment waren beiden het erover eens dat bij winst van beide ploegen de avond gezamenlijk moest worden afgesloten in Partycentrum Marlène.

Dat bij een avond zoals deze organisatorisch ook een heleboel komt kijken bleek wel in de vergadering die moest worden belegt. Zoiets simpels als de kaartverkoop, kleedkamerindeling of het programmaboekje allemaal dingen waar we met zijn beide clubs naar moesten kijken. Gelukkig zijn de punten snel afgevinkt en maken beide clubs zich op voor een mooie avond.

Om 18:30 is er nog de “voorwedstrijd”. De MO11-1 en MO11-2 van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau komen allebei uit in dezelfde jongenscompetitie en spelen 3 februari tegen elkaar.

De entree bij deze wedstrijden bedraagt 5,- euro. Mocht u besluiten na de wedstrijd van de vrouwen de zaal te verlaten dan krijgt u uw entreegeld weer terug. Uiteraard hopen beide clubs op een hoop publiek om zo het Heerhugowaardse zaalvoetbal naar de finale te supporten.