HEERHUGOWAARD – Op eigen veld heeft Reiger Boys niet kunnen winnen. In het huidige seizoen speelden de Heerhugowaarders veelvuldig gelijk. Dat gebeurde ditmaal niet, al had de ploeg daar deze keer blij mee geweest. Tegen Sporting Andijk liep het immers tegen een nederlaag aan, 3-4.

,,Het was een hele gekke wedstrijd, waarin wij de betere ploeg waren” zei Duc Ahn Vu na afloop. ,,Wij speelden bij vlagen niet onaardig. Door een aantal cruciale persoonlijke fouten , waaronder één van mij, wist de tegenstander vier keer het net te vinden”.

Het optreden van de arbiter was volgens Ahn Vu ondermaats. ,,De hoofdrol van deze wedstrijd ging naar de scheidsrechter. Hij maakte veel cruciale fouten, waaronder twee onterechte afgekeurde doelpunten van ons” vervolgde de middenvelder. ,,Hij had de wedstrijd totaal niet onder de controle. Dit is verreweg de slechtste scheidsrechter die ik het laatste decennium hebt gehad”.

Het zijn duidelijke woorden van de middenvelder, die iets positiefs had gezien bij zijn ploeg. ,,Ik ben blij dat ik weer strijd hebt gezien binnen onze groep. We knokken hard om uit deze verschrikkelijke dip te komen. Geduld is een schone zaak. We zijn op de goede weg”. Namens Reiger Boys scoorde Ilco van der Hel tweemaal, en trof Pascal Kabalt eenmaal doel. Voor Sporting Andijk waren Siebren Waardenburg, Luc Waardenburg (2x) en Niels Kos trefzeker.