HEERHUGOWAARD - In de derde klasse van het zaterdagvoetbal heeft Reiger Boys de achterstand op koploper Always Forward zien oplopen tot zeven punten na een 2-3 thuisnederlaag tegen middenmoter ADO '20. Wel hebben de Heerhugowaarders nog een wedstrijd tegoed.

De ploeg van trainer Tom Boukes kende al een valse start toen de Heemskerkers al binnen drie minuten wisten te scoren. Na de rust kwam Reiger Boys tweemaal op gelijke hoogte, maar in beide gevallen wist ADO '20 dit in kort tijdsbestek weer teniet te doen.

De tweede helft was drie minuten oud toen Daan de Vries de 1-1 liet aantekenen, maar vier minuten later wist Duyn de gasten weer op voorsprong te zetten. Chris Coesel bracht halverwege de tweede helft de stand weer in evenwicht, maar nu duurde het slechts een paar minuten tot De Ruijter de Heemskerkers voor een derde keer op voorsprong bracht. In een spannende slotfase werkte Reiger Boys keihard voor een resultaat, kreeg ook diverse mogelijkheden, maar bleek te slordig in het afronden.

Komende zaterdag 3 december gaat Reiger Boys op bezoek bij hekkensluiter ZVC '22 in Zaandam.