WIJDEWORMER – “We hebben vandaag van onszelf verloren”. Het is een pijnlijke conclusie na de nederlaag die Reiger Boys leed op bezoek bij ZCFC. De Heerhugowaarders, die meerdere ervaren krachten miste, liep het veld af met een grote nederlaag. De ploeg bewees hiermee wederom in een wisselvallige fase te verkeren, 5-1.

Eén van de ervaren krachten die wel van de partij was, Duc An Vu, moest erkennen dat Reiger Boys teleurstellend begon. “In het eerste half uur waren we erg slordig met de bal, waardoor we binnen tien minuten tijd twee doelpunten tegen kregen” baalde Vu. “Na de 2-0 begonnen we pas een beetje te voetballen waardoor we twee één-op-één kansen kregen. Omdat we scherpte missen, wisten we uit deze grote kansen het net niet te vinden”.

Reiger Boys wist via Dave van Dekken na rust voor de aansluitingstreffer te tekenen, maar toch wist de thuisploeg uit te lopen. “Vlak na de 2-1 kregen we weer een tegendoelpunt. Daarna gingen we één op één spelen achterin waardoor ZCFC veel ruimte kreeg bij een counter. Hierdoor liep de score uit naar 5-1” zag de middenvelder. “Het is te merken dat we vandaag een stukje ervaring miste op het veld. We hebben ook pech dat we op dit moment een hoop belangrijke spelers missen vanwege blessures” vervolgt Vu.

Ondanks de afwezigen, moeten de prestaties beter bij de Heerhugowaardse ploeg. “Zonder deze spelers zouden we wedstrijd ook moeten winnen” erkende Vu dan ook. “We hadden vandaag een complete offday en het is nu vooral de zaak om hieruit te komen. Kwaliteit hebben we allemaal, en ik ga ervan uit dat we na de winterstop veel punten zullen pakken wanneer spelers terugkeren van blessures” aldus de middenvelder. “Maar eerst het jaar goed afsluiten met drie punten volgende week”.