HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben zaterdag een grote kans laten lopen om een plaatsje te klimmen op de ranglijst. In de thuiswedstrijd tegen VIOD VR1 kwam de ploeg van trainer/coach Kamil Karaer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. ,,Vooraf had ik daar voor getekend, achteraf hadden we deze moeten winnen", aldus de oefenmeester.

Karaer had recht van spreken want zijn team was de gehele wedstrijd de betere ploeg tegen de nummer vier in de stand. Al in de eerste minuut kreeg de thuisploeg een opgelegde kans toen Niki Rensen net een teen tekort kwam om van dichtbij in te tikken. Na tien minuten kwam Reiger Boys echter wel op achterstand toen keepster Jessica Overtoom de bal in de voeten van Lisanne Kempe speelde die met een lob van grote afstand de score opende. Na deze treffer bleef Reiger Boys het beste van het spel houden zonder al teveel noemenswaardige kansen.

Corner
Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Reiger Boys gaf al snel een waarschuwing af met een vlammend schot van Merel Albertsma die maar net werd gestopt door keepster Joukje van der Meer. VIOD kwam niet onder de druk van de thuisploeg uit en moest zich voornamelijk beperken tot verdedigen. De verdiende gelijkmaker kwam echter wel uit de lucht vallen toen een corner van Chantal Hendriksen een beetje wind mee kreeg en pardoes in het doel belandde. Dat Reiger Boys in het laatste half uur niet de verdiende driepunter binnen sleepte kon het vooral zichzelf verwijten want men kreeg nog een drietal goede kansen. Met name de poging van Rensen die van dichtbij over mikte had eigenlijk een doelpunt moeten zijn. Door het resultaat blijft Reiger Boys tiende en houdt het voorlopig maar twee ploegen onder zich.

Vertrouwen
Trainer Karaer was na afloop dan ook niet helemaal tevreden over de uitslag, maar wel over de teamprestatie van zijn ploeg: ,,Ik ben trots op die meiden die vandaag als team hebben gestreden. Achterin stond het als een huis en VIOD heeft ons geen moment in gevaar gebracht. Erg zonde dat we zelf niet meer scoren, maar het geeft vertrouwen voor de belangrijke wedstrijd van volgende week bij IJzendijke".