In de Eredivisie Zaalvoetbal heeft Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 vrijdagavond een moeizame zege behaald op het nog puntloze Avanti/Keuning Advocaten. De thuisploeg keek tegen de gasten uit Stiens lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist in de uiterste slotfase toch nog de volle buit te pakken.

De coaches Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo moeten in de openingsfase niet vrolijk zijn geworden van wat zij zagen. Hun ploeg raakte zelf de bal telkens veel te snel kwijt en de Friezinnen die nog wachten op hun eerste zege kwamen brutaal voor de dag.
Via doelpunten van De Boer en Pinkster namen zij zelfs een 0-2 voorsprong. Met de aansluitingstreffer van Aaike Verschoor kort voor rust kwam de spanning terug en was er nog van alles mogelijk in het tweede bedrijf.

Na de pauze was het echter Avanti dat het verschil weer op twee bracht opnieuw dankzij een treffer van Pinkster. Reiger Boys knokte zich echter terug en na de 2-3 van Lotte Bijl werd de druk nog meer opgevoerd. Aanvoerster Monique van der Rijst kon vervolgens met links de gelijkmaker binnen knallen. De zege leek binnen handbereik maar het bleef spannend omdat zelfs twee 10-meter trappen niet konden worden benut. Reiger Boys kon echter geen vrede hebben met een gelijkspel en met nog circa 20 seconden op de klok kwam de zege er toch nog. Na goed doorzetten van Verschoor kon Danique Nagel de winnende maken en bleven de drie punten in Heerhugowaard.


EREDIVISIE ZAAL


Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau VR1 - Avanti/Keuning Advocaten (4-3)


0-1 Marije de Boer

0-2 Iris Pinkster

1-2 Aaike Verschoor

1-3 Iris Pinkster

2-3 Lotte Bijl

3-3 Monique van der Rijst

4-3 Danique Nagel


Verslag+foto's: Paul van der Molen