HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys dienen zich via de nacompetitie te handhaven voor de hoofdklasse. Dat zat er al een tijdje in, maar werd zaterdag definitief toen de ploeg van trainster Janny Timisela met 1-1 gelijk speelde tegen SC Klarenbeek. De heren van Reiger Boys sloten het seizoen in mineur af na een 0-1 thuisnederlaag tegen SV Kadoelen.

Doordat Reiger Boys VR1 en SC Klarenbeek gelijk speelden ontlopen zij beiden rechtstreekse degradatie en gaan zij gezamenlijk de nacompetitie in om zo te trachten het verblijf in de hoofdklasse te verlengen. Via Babette van Heeren namen de gasten na zes minuten een voorsprong. Kort voor de rust wist Niki Rensen haar verjaardag luister bij te zetten door de gelijkmaker te scoren. Reiger Boys begint komende zaterdag 1 juni aan de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen CSW.

Reiger Boys 1 van trainer Raymond Huisman heeft het seizoen in de 3e Klasse A op een negende plaats afgesloten. Na een slechte serie na de winterstop ging ook de laatste wedstrijd verloren al had de thuisploeg zeker meer verdiend. Na de vroege 0-1 van Landrij Monni kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden, maar ontbrak telkens het geluk.