HEERHUGOWAARD - Reiger Boys VR1 heeft een punt overgehouden aan het inhaalduel tegen Jodan Boys en blijft zo meedoen om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse vrouwen. Op een regenachtige dinsdagavond eindigde het in 1-1 op Sportpark De Wending.


En met dat punt kon trainer trainer/coach Arnold de Block prima leven, met name omdat hij zag dat zijn ploeg het in de eerste helft het moeilijk had. Jodan Boys is de nummer drie in de stand en heeft vier verliespunten minder dan Reiger Boys. De ploeg uit Gouda was dinsdagavond duidelijk de sterkste en kreeg in de openingsfase al twee goede mogelijkheden. Uiteindelijk was het kort voor rust Lisanne Hogeveen die profiteerde van een fout in de Heerhugowaardse defensie en de 0-1 liet aantekenen en dat was op dat moment zeker verdiend. Overigens had Reiger Boys daarvoor wel een goede kans op de openingstreffer gemist toen Marouscha Ruiter de paal raakte.

Kort na de pauze scoorde Ruiter wel op aangeven van Amy Visser en was het weer gelijk. Met het inbrengen van de jonge Kyara de Bruin en goed spel van dezelfde Visser werd Reiger Boys gesterkt door die gelijkmaker en kreeg men veel meer controle op het middenveld. Men kreeg zelfs nog een aantal mogelijkheden, maar de thuisploeg mocht kort voor tijd ook opgelucht zijn dat keepster Jana Spieker wist te redden op een kopbal van Hogeveen waardoor het bij 1-1 bleef.

Reiger Boys blijft zodoende vierde in de hoofdklasse en is komend weekend vrij. Op 16 maart speelt de equipe van De Block opnieuw thuis als men BVV Barendrecht ontvangt.